Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

IJsland vakantie - ijs, vuur en fun

Geweldig in de zomer, spectaculair in de winter

Velkomin til Íslands - Welkom op IJsland. Het land van geweldige geisers en grootse vulkanen, eindeloze ijsvlakten en indrukwekkende gletsjers, spectaculaire watervallen en ijzige fjorden. Het land van lange dagen in de zomer -wanneer de zon vrijwel niet onder gaat- en lange nachten in de winter -wanneer het noorderlicht plots aan de hemel danst. IJsland: ontdek de ongerepte natuur en ongekende schoonheid van dit ruige land.

De mooiste plaatsen in IJsland

IJsland bezienswaardigheden Top 10

IJsland bezienswaardigheden Top 10
Geysir op IJsland

De actieve Eyjafjallajökull vulkaan (spreek uit: AY-uh-fyat-luh-YOE-kuutl-uh) in het zuiden van IJsland, is bedekt met een enorme ijskap. Toch is deze gletsjer slechts een van de kleinere in het land. De aswolken van de vulkaan, na de uitbraak in 2010, legden niet alleen dagenlang het vliegverkeer boven West-Europa lam, maar waren ook een tongbreker voor menig journaal-lezer. De Eyjafjallajökull vulkaan is slechts een van de vele bezienswaardigheden van IJsland. De Top 10 hoogtepunten van IJsland.

IJsland Top 10

Reykjavík, hoofdstad van IJsland

Reykjavík, hoofdstad van IJsland
Hallgrímskirkja, het bekendste gebouw van Reykjavik

Reykjavík is niet alleen de meest westelijke hoofdstad van Europa, het is ook de meest noordelijke van de wereld. En waarschijnlijk is het tevens een van 's werelds dunstbevolkste hoofdsteden, want Reykjavík telt slechts 115.000 inwoners. Maar omdat er maar een paar honderdduizend mensen in IJsland wonen, voelt Reykjavík wel als een grootse en dynamische stad. Waar moet je wezen en wat moet je zien?

Reykjavík

Blue Lagoon

Blue Lagoon
Buiten zwemmen in de Blue Lagoon

De Blue Lagoon wordt vaak in een adem met Reykjavik genoemd. Toch klopt dit niet helemaal want het populaire buitenbad ligt buiten de stad. De Blue Lagoon ligt langs de weg naar het vliegveld - maar is daardoor wel goed te combineren met een vroege aankomst / laat vertrek uit IJsland. Het is een heerlijke plek om ontspannen kennis te maken met IJsland danwel afscheid te nemen van dit bijzondere land.

Blue Lagoon

The Golden Circle

The Golden Circle
De Gouden Cirkel tocht

De populaire Golden Circle laat je in één dag een aantal bijzondere hoogtepunten van IJsland zien. De 300 kilometer lange route begint en eindigt in Reykjavik en brengt je langs ondermeer een enorme breuklijn in de aarde, lavavelden, geisers, spectaculaire watervallen en vulkanen: kortom IJsland op één dag!

Golden Circle

Akureyri

Akureyri
Akureyri, de belangrijkste plaats in het noorden van IJsland

Het noorden van IJsland is dunbevolkt. Akureyri is met ruim 17.000 inwoners de belangrijkste stad in het noorden van IJsland en daarmee het grootste centrum buiten Reykjavik. De "hoofdstad van het noorden" ligt net onder de poolcirkel. In de bergen rond Akureyri kun je in de winter skiën.

Akureyri

Centrale hooglanden en Vatnajökull NP

Centrale hooglanden en Vatnajökull NP
Onderweg door een winters IJsland

Ruige bergtoppen, ijskapen, vulkanen en hete bronnen. Het binnenland van IJsland biedt een geheel eigen ervaring. Het midden is vrijwel geheel onbewoond en valt deels in het Vatnajökull National Park. Het gebied is beperkt toegankelijk door een gebrek aan goede wegen. Het beste ontdek je de hooglanden te voet, op een paard of 4wd! Kamperen in een tent of hut kan 's zomers. De grootste wildernis van IJsland is dan ook alleen toegankelijk voor de echte avonturiers.

Binnenland

IJsland in de winter

IJsland in de winter
Met de sneeuwscooter op stap door 's winters IJsland

Elk seizoen heeft haar eigen dimensie. De zomer is de populairste periode voor een vakantie in IJsland. De dagen zijn het langste, het is de warmste tijd van het jaar, er is de minste kans op regen en de wegen zijn het beste begaanbaar. Toch heeft de winter haar charme. Ondanks de kortere dagen biedt het volop gelegenheid voor gezelligheid, wintersport, avontuur én het zien van het Noorderlicht.

IJsland in de winter

IJsland praktische informatie

IJsland praktische informatie
Rijden op IJsland in de winter

IJsland stond altijd te boek als een dure vakantiebestemming. Afhankelijk van je uitgave patroon is dat nog steeds zo, maar je krijgt heel veel mooie avonturen terug voor je geld.

Praktisch

IJsland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!