Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hongkong Top 10 Bezienswaardigheden

Een markt op straat in Hongkong
Een markt op straat in Hongkong

Beslist doen in Hongkong

In de miljoenenstad Hongkong is er van alles te zien en te beleven. Maar de stad is ook erg groot. Om je keuze wat makkelijker te maken is hier de top 10 met leukste uitstapjes.

The Peak

Hongkong The Peak
Op weg naar The Peak
Tip 1
Vanaf het hoogste puntje van Hongkong heb je een schitterend uitzicht over de stad en de haven. Met een paar miljoen bezoekers per jaar is The Peak enorm toeristisch, maar dat maakt het uitzicht vanaf de bergtop niet minder spectaculair.

De meest comfortabele manier om Victoria Peak - want dat is de officiele naam - te bezoeken is met de speciale Peak tram vanuit het centrum van Hongkong. De tram vertrekt iedere 10 - 15 minuten en de rit duurt zo'n 7 minuten. Vooral het laatste stukje met de tandradtram is behoorlijk steil.

Ben je wat sportiever ingesteld dan kun je de wandelroute naar de top volgen. Het is een flinke klim, maar je wordt beloond met wisselende uitzichten over de stad.

Een van de vele tempels in Hongkong
Een moment van bezinning

Bezoek een tempel

Tip 2
Een bezoek aan Hongkong is niet compleet zonder een van de beroemde tempels te hebben bezocht. Ben je benieuwd naar wat de toekomst je zal brengen, bezoek dan de Man Mo Tempel op Hongkong Island. Rond deze oudste tempel van Hongkong kun je de toekomst laten voorspellen door een van de vele waarzeggers. Andere interessante tempels zijn bijvoorbeeld het Chi Lin Klooster en de Nan Lian Tuin op Kowloon of het Kwan Kung Paviljoen op de Outlying Islands.

Winkelen

Hongkong Shoppen
Shoppen
Tip 3
Hongkong staat bekend als een paradijs voor shoppers. Wel moet je over een flinke portemonee beschikken, want winkelen in een van de vele designwinkels is niet goedkoop. Om af te dingen ga je naar de Temple Street avondmarkt en bezoek je de nauwe straatjes van Yau Ma Tei in Kowloon.

Tian Tan Boeddha Hongkong
Tian Tan Boeddha Hongkong

Tian Tan Boeddha

De kabelbaan en het Po Linklooster

Tip 4
De Tian Tan Boeddha is 34 meter hoog. Het bronzen beeld in Ngong Ping in Hongkong is daarmee een van de grootste zittende Boeddha's. De Tian Tan Boeddha zit op een lotustroon boven een altaar en wordt omringd door acht kleinere beelden van goden. Naar het beeld loopt een 268 treden tellende trap. Om bij de Boeddha te komen moet je eerst door een klein toeristendorpje. Hier ligt het Po Linklooster. De zittende Boeddha kun je al van grote afstand zien.

Kabelbaan Hongkong met uitzicht op het vliegveld in zee
Kabelbaan Hongkong met uitzicht op het vliegveld in zee

De Kabelbaan

Om bij de zittende Boeddha te komen kun je de kabelbaan nemen. Deze vertrekt in de buurt van het vliegveld en brengt je over het water naar de hierboven genoemde Po Linklooster en het Tian Tan Boeddhabeeld. Sommige cabines hebben een glazen bodem, zodat je ook uitzicht naar beneden hebt. Wil je met de kabelbaan, ga dan 's ochtends om de grootste drukte te vermijden.

Uit eten Hongkong: Gebakken kippentenen op het menu
Uit eten Hongkong: gebakken kippentenen op het menu

Uit eten

Tip 5
Sommige restaurants zitten een beetje verstopt op een verdieping van een van de vele wolkenkrabbers. Geen ramen en tl-verlichting zijn geen maatstaf voor de kwaliteit van het restaurant. Laat je daarom niet uit het veld slaan als je eenigzins moet zoeken om het restautant te vinden. En krijg je een bakje met gefrituurde of gestoomde kippenpoten? Gewoon proberen!

De wolkenkrabbers van dichtbevolkt Hongkong
Uitzicht op de andere wolkenkrabbers van dichtbevolkt Hongkong

De hoogste wolkenkrabber

Tip 6
Heb je geluk en is het een heldere dag, pak dan de lift naar de top van de hoogste wolkenkrabber van Hongkong voor een drankje. Goedkoop is het niet - net als het uitzicht want dat is onbetaalbaar spectaculair.

Oude Hongkong

Tip 7
Gelukkig zijn er ook nog wat historische gebouwen te zien in het verder hypermoderne Hongkong. Rond Statue Square, het administratieve centrum in het noordoosten van Hongkong, staan enkele koloniale gebouwen.
Aan de zuidkant van Hongkong vind je het oude fort Stanley waar je een beeld krijgt van de koloniale geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog.
Wil je kennismaken met het 'oude' China, bezoek dan Cheung Chau Island.

De ferry uit Kowloon komt aan bij het Expo gebouw op Hongkong Island
De ferry uit Kowloon komt aan bij het Expo gebouw op Hongkong Island

Pak de Ferry

Tip 8
Vanaf de Pier kun je verschillende Ferry's pakken, waaronder een snelboot naar de voormalige Portugese kolonie Macau. Voor een korte overtocht in HongKong zelf, kun je de Star Ferry pakken. Het is de mooiste verbinding tussen Hongkong Island en Kowloon.

Sport

Tip 9
Happy Valley is de place to be als je van gokken op paarden houdt. De renbaan is een bijzondere plek tussen de hoge flats.

In de efficiente metro van Hongkong
In de efficiente metro van Hongkong onderweg naar het eindpunt van de Orient Expres

Eindpunt Orient Expres

Tip 10
De Orient Expres komt niet meer in Hongkong, maar haar eindpunt staat hier nog steeds. Heb je even geen zin om meer te lopen, probeer dan eens de razend-efficiente metro van Hongkong.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!