Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hongkong praktische informatie

Een eettentje in een straatje in Hongkong
Een eettentje in een straatje in Hongkong

Reis en verblijf

Hongkong is een belangrijke hub voor vluchten van en naar Azië. Veel reizigers maken hier een stop tijdens hun vakantie in Indonesië of Australië. Je kan je tijd in Hongkong gebruiken voor een beetje slaap of om deze megacity te verkennen.

Hongkong International Airport

Chek Lap Kok

De luchthaven van Hongkong is een van de grootste van de wereld.
Kai Tak, de oude luchthaven van Hongkong, werd in 1998 vervangen vanwege ruimtegebrek. Het lag midden in het zaken- en woondistrict Kowloon City en had maar één start- en landingsbaan. Tijdens de landing moesten de vliegtuigen een extreem scherpe draai maken waardoor het vliegveld bekend stond als een van de gevaarlijkste van de wereld.

Het nieuwe Hong Kong International Airport, ook wel Chek Lap Kok genoemd, is gebouwd op een kunstmatig eiland voor de stad. Ingewikkelde manouvres zijn dan ook niet meer nodig. Bij het landen heb je een mooi uitzicht op de skyline en bergen van de stad.

De metro van Hongkong is tweetalig en is perfect georganiseerd
De metro van Hongkong is tweetalig en is perfect georganiseerd

Hongkong Metro

De metro van Hongkong is uitermate efficient. Het netwerk van de Mass Transit Railway company (MTR) bestaat uit verschillende metro, spoor en lightrail lijnen die je naar alle hoeken van de stad brengen.

Macau

Het 'Las Vegas' van Azië

Ook Macau is een voormalige kolonie, maar dan van Portugal. Het 'Las Vegas' van Azie hoort sinds 20 december 1999 ook bij China, maar heeft net als Hongkong haar eigen positie binnen de Volksrepubliek. Hongkong en Macau liggen slechts 60 kilometer van elkaar. Tussen de beide steden zijn verschillende (high-speed) ferry verbindingen. De overtocht duurt ca. een uur.
Houdt wel rekening met bagage en paspoort controle.


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!