Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hongkong Island

Skyscrapers in Hongkong
Skyscrapers in Hongkong

Het belangrijkste stadsdeel van Hongkong

Hongkong Island is het belangrijkste deel van de stad. Dit drukke stadsdeel is volgebouwd met talloze wolkenkrabbers. Op Hongkong Island kun je shoppen, zijn markten en restaurants. Ook vind je hier bezienswaardigheden zoals de The Peak. Vanaf deze hoge top heb hier een schitterend uitzicht over de skyline van de stad, Victoria harbour en de Zuid-Chinese zee.

Winkelstraat in Hongkong
Winkelstraat in Hongkong

Skyline Hongkong

De imposante skyline van Hongkong dankt de stad voorral aan de beperkte oppervlakte. Op slechts 1104 km², waaronder nogal wat bergen, wonen meer dan 7 miljoen mensen. Daarom breidt Hongkong zich vooral uit in de hoogte. Meer dan 110 gebouwen in de stad zijn hoger dan 180 meter.

Symfonie van Licht

Iedere avond om 20:00 is de skyline het decor van een licht- en lasershow. Gedurende 13 minuten worden de gebouwen op beide oevers van de haven in het licht gezet.

Dubbeldektrams in Hongkong
Dubbeldektrams in HongkongHung Shing tempel aan Queens Rd op Hongkong Island. Een van de vele tempels van de stad
Hung Shing tempel aan Queens Rd op Hongkong Island. Een van de vele tempels van de stad

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!