Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hongkong

Meer dan een stad

Hongkong is een extreme stad. Het is een van de meest dichtbevolkte gebieden van de wereld, vol met wolkenkrabbers en andere gebouwen. Naast alle drukte is ook de luchtvochtigheid nog eens erg hoog. In 1997 werd de voormalige Britse Kroonkolonie teruggegeven aan China. Sindsdien is de Aziatische metropool een speciale bestuurlijke regio waarin gedurende vijftig jaar iets andere wetten gelden dan in de rest van China.

De mooiste plaatsen in Hongkong

Hongkong Top 10 Bezienswaardigheden

Hongkong Top 10 Bezienswaardigheden
Markt in Hongkong

In de miljoenenstad Hongkong is er van alles te zien en te beleven. Maar de stad is ook erg groot. Om je keuze wat makkelijker te maken is hier de top 10 met leukste uitstapjes.

Top 10

Hongkong Island

Hongkong Island
Skyscrapers in Hongkong

Hongkong Island is het belangrijkste deel van de stad. Dit drukke stadsdeel is volgebouwd met talloze wolkenkrabbers. Op Hongkong Island kun je shoppen, zijn markten en restaurants. Ook vind je hier bezienswaardigheden zoals de The Peak. Vanaf deze hoge top heb hier een schitterend uitzicht over de skyline van de stad, Victoria harbour en de Zuid-Chinese zee.

Hongkong Island

Kowloon

Kowloon
Straatfestival in Kowloon

Kowloon heeft de grootste bevolkingsdichtheid van Hongkong. Het stadsdeel ligt ten noorden van Hongkong Island, aan de overkant van Victoria Harbour. Aan het waterfront van Kowloon vind je het culturele centrum van Hongkong en verschillende musea. Ook is de skyline van Kowloon het decor van het bekende lichtspel 'A symphony of Lights'.

Kowloon

Hongkong New Territories

Hongkong New Territories
Chinese winkels met grote maskers voor nieuwjaar

Bij Hongkong denk je vooraal aan wolkenkrabbers en een drukke en volle stad. Dat beeld klopt helemaal, totdat je de New Territories (N.T.) bezoekt. Dit deel van Hongkong ligt tussen Kowloon en het vasteland van de Volksrepubliek China. De New Territories bestaan grotendeels uit landelijk gebied met dorpjes omringd door akkers en heeft ook enkele mooie stranden.

New Territories

Hongkong Outlying Islands

Hongkong Outlying Islands
Een ferry brengt je naar de Outlying Islands

Ben je meerdere dagen in Hongkong en wil je even weg uit de drukte en hektiek van deze miljoenenstad, pak dan de ferry naar de Outlying Islands en ontdek de 'verafgelegen eilanden'. Want Hongkong bestaat uit maar liefst 260 eilanden. Op de Outlying Islands krijg je een hele andere kant van Hongkong te zien.

Outlying Islands

Hongkong praktische informatie

Hongkong praktische informatie
Rijkdom in Hongkong

Hongkong is een belangrijke hub voor vluchten van en naar Azië. Veel reizigers maken hier een stop tijdens hun vakantie in Indonesië of Australië. Je kan je tijd in Hongkong gebruiken voor een beetje slaap of om deze megacity te verkennen.

Reis & Verblijf

Hotels

Hotels
Hotel in Hongkong

Na een lange vlucht is het prettig om in een comfortabel hotel tot rust te komen en te wennen aan het tijdsverschil. Regel van te voren je hotel - ook handig voor een korte stopover in Hongkong.

Hotels

Hongkong vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!