Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hongkong Outlying Islands

Een ferry brengt je vanuit de stad naar de Outlying Islands
Een ferry brengt je vanuit de stad naar de Outlying Islands

De verafgelegen eilanden

Ben je meerdere dagen in Hongkong en wil je even weg uit de drukte en hektiek van deze miljoenenstad, pak dan de ferry naar de Outlying Islands en ontdek de 'verafgelegen eilanden'. Want Hongkong bestaat uit maar liefst 260 eilanden. Op de Outlying Islands krijg je een hele andere kant van Hongkong te zien.

Lantau

Lantau mag dan op de Outlying Islands liggen, het eiland is voor de meeste toeristen de eerste kennismaking met Hongkong! De luchthaven ligt namelijk op een nieuw aangelegd schiereiland in het noorden van Lantau. Je bereikt Lantau met de ferry of via de brug waarmee het met het vasteland is verbonden.

Eet stalletje op straat
Eet stalletje op straat

Silvermine Bay is de oude Britse naam voor Mui Wo. Je arriveert hier met de veerboot vanuit Hongkong Island. Bij de pier liggen enkele cafe's en restaurants. Op nog geen vijf minuten lopen vind je een mooi strand. Een ideale plek voor een koud drankje of een wandeling.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!