Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Kowloon

Straatfestival in Kowloon
Straatfestival in Kowloon

Musea, uitgaan en bezienswaardigheden

Kowloon heeft de grootste bevolkingsdichtheid van Hongkong. Het stadsdeel ligt ten noorden van Hongkong Island, aan de overkant van Victoria Harbour. Aan het waterfront van Kowloon vind je het culturele centrum van Hongkong en verschillende musea. Ook is de skyline van Kowloon het decor van het bekende lichtspel 'A symphony of Lights'.

Kowloon: De ster van Bruce Lee op de Avenue of Stars
De ster van Bruce Lee op de Avenue of Stars

Victoria Harbour waterfront

De ferry op Kowloon komt aan bij de Clock Tower. Achter deze oude toren ligt het Culturele Centrum waar regelmatig klassieke concerten worden gehouden, het Hongkong Space Museum en het Museum of Arts. Ook is er de Avenue of Stars, een van de populairste attracties van de stad.

Clock Tower

De 44 meter hoge Clock Tower is een van de monumenten van Hongkong. Het is een overblijfsel van het treinstation dat hier ooit stond.

Avenue of Stars

De Avenue of Stars is de Hongkongse versie van de Hollywood Walk of Fame. Ben je fan van Tang Bik Wan, Chor Fun of Wong Kar Wai dan moet je zeker even gaan kijken. Gelukkig zijn ook Bruce Lee en Jackie Chan vertegenwoordigd.

Hong Kong Space Museum

Het Space museum is een museum voor astronomie en ruimtevaart.

Hong Kong Museum of Art

Met schilderijen, kalligrafie en sculpturen.

Aankomst met de ferry op Kowloon
Aankomst met de ferry op Kowloon. De oude toren links is de Clock Tower. Het bruine gebouw zonder ramen is een concert zaal

Voormalig Kai Tak Airport

Begin 20e eeuw begon Kowloon zich te ontwikkelen, maar vanwege het voormalige Kai Tak Airport mochten de gebouwen maar een beperkte hoogte hebben. Met de komst van de nieuwe luchthaven op Chek Lap Kok Island en de sluiting van de oude Kai Tak luchthaven mogen ook in Kowloon City hogere gebouwen worden neergezet.
De belangrijkste verkeersader van Kowloon is Nathan Road.


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!