Bezienswaardigheden in de Sinaï

  • Bedoeïnen in de woestijn

    Bedoeïnen in de woestijn

    Bezienswaardigheden in de Sinaï

Ingeklemd tussen Golf van Akaba, Rode- en Middelandse Zee

Ingeklemd tussen de Golf van Akaba, de Rode- en Middelandse Zee en de grens met Israel ligt voor zover het oog rijkt een onherbergzame woestijn: de Sinaï. De Sinaïwoestijn beslaat een gebied twee keer zo groot als Nederland.

Sinaïberg

Het is wel vroeg opstaan en je moet een stukje klimmen, maar dan heb je ook wat. Vanaf de 2285 meter hoge top van de Sinaïberg heb je een prachtig uitzicht tijdens zonsopgang.

St. Catharinaklooster

Het St. Catharinaklooster is een van de belangrijke bezienswaardigheden in de Sinaï. Het Grieks-orthodoxe klooster ligt aan de voet van de Mozesberg en is nog steeds in gebruik. Het 4de eeuwse klooster staat op de plaats waar Mozes volgens het bekende Bijbelverhaal via de brandende braamstruik een boodschap van God kreeg.
In het klooster zijn iconen en religieuze geschriften te zien.
Het St. Catharinaklooster wordt omringd door de steile berghellingen van de Sinaï.

Jordanië

Bezoek rotsstad Petra en de Wadi Rum woestijn in buurland Jordanië

Vanuit Nuweiba kun je per boot oversteken naar Jordanië om van daaruit de adembenemende rotsstad Petra, de Romeinse stad Jerash en de Wadi Rum woestijn te bezoeken.

Egypte vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners