Dal der Koningen

Het Dal der Koningen in Luxor en het graf van Toetanchamon. Het Koningsdal is een van de grootste bezienswaardigheden van Egypte

Het Koningsdal bij Luxor stamt uit de tijd van het Nieuwe Egyptische Rijk. In he
Het Koningsdal bij Luxor stamt uit de tijd van het Nieuwe Egyptische Rijk. In he

De tijd van het Nieuwe Rijk in Egypte

Het Koningsdal bij Luxor stamt uit de tijd van het Nieuwe Egyptische Rijk. In het dal zijn vele farao's begraven waaronder Toetanchamon. Het dal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Egypte.

De vallei met de Koningsgraven

In het dorre en desolate Koningsdal, in de heuvels bij Thebe, lieten de farao's van het Nieuwe Rijk zich begraven. Ondanks dat de graven diep onder de grond lagen verstopt en de begrafenissen met veel geheimzinnigheid werden omgeven, zijn de meeste graven leeggeroofd. Slechts enkele -waaronder die van Toetanchamon - werden geheel intact ontdekt. Tot nu toe zijn er 62 graven gevonden, maar nog altijd worden er nieuwe opgravingen gedaan.
De rotsgraven en de tunnels naar beneden zijn stuk voor stuk rijkelijk versierd met verhandelingen over het hiernamaals.

Toetanchamon

Het huis van Howard Carter
Het huis van Howard Carter, de ontdekker van het graf van Toetanchamon, in Thebe

De ontdekking van het beroemde graf

In 1922 ontdekte de Britse archeoloog Howard Carter in het Koningsdal het graf van Toetanchamon. Hoewel Toetanchamon geen grote farao is geweest, was zijn begrafenis wel groots. In tegenstelling tot andere graven in het dal, is het graf van Toetanchamon niet door grafrovers leeggeroofd. De farao lag in 3 doodskisten waarvan de binnenste van puur goud is gemaakt. Over zijn gezicht was een massief gouden masker geplaatst. Verder was zijn graf gevuld met alles wat een farao nodig zou kunnen hebben in het hiernamaals.

Het Koninginnedal

Het Koninginnedag bij Luxor in Egypte waar vele koninginnen van farao's zijn begraven
Koninginnedag bij Luxor

Voor vrouwen en kinderen

Ten zuidwesten van de Koningsdal bevindt zich het Dal der Koninginnen waar de koninginnen en de kinderen van de farao's werden begraven. De beroemdste van de bijna 80 graven is die van koningin Nefertari, een van de echtgenoten van farao Ramses II.

Temperaturen Vallei der Koningen: Verzengende woestijnhitte

Bij het bezoeken van de tempels en de dodenvallei waar de oude farao's zijn begraven, moet je rekening houden met extreme hitte. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot ver boven de 40 graden.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route

Leuke bestemmingen Egypte