Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Egypte vakantie: Zon, strand, cultuur, actief of allemaal?!

Vierduizend jaar terug in de tijd: De tijd van het oude Egypte en de farao's. Op de foto het beeld van farao Hatsjepsoet
Vierduizend jaar terug in de tijd: De tijd van het oude Egypte en de farao's. Op de foto het beeld van farao Hatsjepsoet

Ontdekkingsreis Egypte - 'volg de windrichtingen'

In Egypte volg je gewoon de windrichtingen, vertelt de oude man in het koffiehuis. Ga naar het noorden voor de piramides en de drukte van Caïro. Volg de Nijl naar het zuiden en ga terug in de tijd naar de farao's. Het westen biedt je het avontuur en de mystiek van de oneindige Sahara... En in het oosten vind je het paradijs: De Rode Zee met schitterende koralen, vissen en geheimzinnige wrakken. Duiken en snorkelen is hier net een sprookje en de zonovergoten stranden zijn geliefd bij iedere zonaanbidder.Verreweg het grootste deel van Egypte is onherbergzaam woestijn gebied

Kattaradepressie en de Witte Woestijn

Het onherbergzame westen van Egypte

In de woestijn, diep in de Egyptische woestijn richting buurland Libië, bevindt zich de Kattaradepressie, één van de laagst gelegen gebieden van Afrika. Ten zuiden hiervan ligt de White Dessert. Bijzonder aan deze Witte Woestijn zijn de door erosie gevormde kalksteen-formaties. Deze liggen tussen de Farafra en de Bahriyah oases.

De oase van Siwa

Tegen de grens van Libië, in het uiterste westen van Egypte, ligt de oase van Siwa. Dankzij de 250 waterbronnen is Siwa een groene parel en staat het in schril contrast met de grote en gevaarlijke zandduinen van de nabijgelegen woestijn. Naast de palmen en olijfbomen is de oase bekend door de vele fruitbomen en levert Siwa exotische vruchten als dadels, vijgen, limoenen en granaatappels.

Walvisvallei

Wadi el-Hitan, de Walvisvallei, ligt op 150 km van Caïro. In 1936 werden hier midden in de woestijn bijzondere versteende resten van walvissen gevonden. De fossielen bleken zo'n 40 miljoen jaar oud te zijn. Nu is deze plek beschermd gebied. Wel kun je het bezoeken om de oerwalvissen te bewonderen.

El Alamein/ Tweede Wereldoorlog in Egypte

Aan de Middellandse Zeekust, op zo'n 250 kilometer van Cairo, ligt El Alamein. Het plaatsje is beroemd geworden door een grote veldslag, eind 1942. Nadat een eerdere veldslag mislukt was, wisten de Geallieeerden hier in november '42 een grote overwinning te boeken op de Duitsers. De overwinning was een keerpunt in de oorlog in Noord Afrika. Hiermee stelden de Geallieerden het Suez kanaal veilig en daarmee ook de toegang tot de olievelden in het Midden-Oosten.

(Advertentie)

(Advertentie)
Egypte vakantie
Egypte vakantie: Zon, strand, cultuur, actief of allemaal?!
Mooiste bezienswaardigheden Egypte
Caïro bezienswaardigheden
De Nijl: varen langs de Oudheid
Oude Egypte: Luxor, Thebe, Karnak en het Koningsdal
Dal der Koningen Luxor
Bezienswaardigheden in de Sinaï
Zon, strand, Rode zee
Tips en praktische informatie Egypte vakantie
Egypte reisgidsen en boeken
Reisaanbiedingen Egypte en Rode Zee
Hotels Egypte
(Advertentie)

Detail in het graf van Toetanchamon
Detail in het graf van Toetanchamon
Detail in het graf van Toetanchamon

Egypte bezienswaardigheden

De meeste mensen gaan op vakantie naar Egypte vanwege de zon. Maar een bezoek aan Egypte is niet compleet zonder een keer in je levende de bijzondere schatten uit de Oudheid gezien te hebben.

Piramides van Gizeh
De laatste van de 7 wereldwonderen.
Dal der Koningen
Waar Toetanchamon en vele andere farao's begraven zijn.
Karnak
Abu Simbel

Nijl Cruise in Egypte

Nijl Cruise

Bezoek de historische plaatsen langs de Nijl

Al duizenden jaren lang is rivier de Nijl dé levensader van Egypte. Het hele bestaan van Egypte is rond deze rivier ontstaan. Tot op de dag van vandaag liggen alle landbouwgronden en de belangrijkste steden langs rivier de Nijl. Eén van de manieren om Egypte te ontdekken is dan ook door het maken van een luxe riviercruise langs alle hoogtepunten uit de tijd van de oude Egyptenaren. Langs de Nijl +

Het oude Egypte

3 tijdperken van de farao's

De tijd van de farao's beslaat maar liefst 30 dynastieën en wordt opgedeeld in verschillende periodes:

Oude Rijk

De vroegste periode, het zogeheten Oude Rijk, duurde van 2660 to 2160 v. Chr.. In deze periode werden de grote piramides bij Cairo in het noorden van Egypte gebouwd.

Midden Rijk

Tijdens het Midden Rijk, van 2040 tot 1785 voor Chr., verschoof de macht naar Thebe in het centrum van het land. De Farao;s werden niet langer in piramides begraven, maar in het Koningsdal bij Luxor.

Nieuwe Rijk

De periode tussen 1552 tot 1070 voor Chr. wordt het Nieuwe Rijk genoemd.

(Advertentie)

Waterpijp

Lokale gebruiken Egypte

Potje Domino - De Koffieshop is dé ontmoetingsplaats van de lokale bevolking. Loop eens binnen om koffie of iets anders te drinken en speel een razendsnel potje domino met andere gasten.
Waterpijp - Appel, Kiwi of een andere smaak? Probeer eens de Waterpijp. Gewoon doen en relaxen.
Eten - Egypte heeft niet echt een eigen keuken. Het eten is een mix van verschillende Arabische keukens.
Afdingen - Een aankoop zonder te onderhandelen over de prijs is onmogelijk. Het is gewoon een spelletje. Daarom altijd afdingen (net als de Egyptenaren zelf) en net zolang onderhandelen tot je tevreden bent over de prijs... jouw prijs!Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!