Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Lissabon met Tram 28

  • Tramlijn 28 in Lissabon

    Tramlijn 28 in Lissabon

    Lissabon met Tram 28

In 50 minuten ontdek je de hele stad

De leukste en makkelijkste manier om Lissabon te beleven is met tramlijn 28. Met veel gekraak rijdt het kleine gele trammetje door de nauwe en steile straten van de stad, rakelings langs oude monumenten en op centimeters afstand van geparkeerde auto's. Carreira 28 is een attractie op zich. Op een leuke en eenvoudige manier ontdek je zo de meest markante wijken en bezienswaardigheden van de stad.

Cemetério dos Prazares naar praça Martim Moniz

Rit door de bekendste buurten van Lissabon

Het originele trammetje van lijn 28 stamt uit 1910. Het heeft houtwerk van binnen, leren riemen aan het plafond om je aan vast te houden en een zwaaihandel voor de bediening. De route van de tram is ongeëvenaard. Van het kerkhof Prazares brengt de tram je via de bekendste buurten van Lissabon naar het plein Martin Moniz.

Bairro Alto, Baixa en Alfama

De drie bekende wijken die het trammetje aandoet zijn de hooggelegen uitgaanswijk Bairro Alto, de Baixa, het moderne winkelgebied, en de volksbuurt Alfama met haar nauwe straatjes.

Highlights langs tramlijn 28

Castelo de São Jorge

Stop 1
Bij het Castelo kun je aangenaam ronddwalen. Als je de tijd hebt, naam dan een boek mee en zoek een van de lekkere plekken op om te genieten van een avondbriesje en de zon die langzaam ondergaat over de stad.

Alfama

Stop 2
Vanaf uitkijkpunt Santa Luzia kijk je uit over de Taag. Kathedraal Sé is een mooie fotostop om het trammetje te fotograferen. In de smalle straatjes van de wijk hangen de Benefica vlaggen en het wasgoed aan de balkons.

Baixa

Stop 3
De Elevador de Santa Justa met haar Eifeltoren-achtige constructie bespaart je een steile klim wanneer je wilt gaan winkelen in de Baixa, de moderne winkelwijk van Lissabon.

Bairro Alto

Stop 4
Zowel overdag als 's avonds de moeite waard voor een bezoek. A Brasileira aan het Rua Garett 120 is het bekendste koffiehuis van Lissabon.

Jardim da Estrela

Stop 5
Een mooie plek voor een picknick, je stedentrip te overdenken of gewoon om even te relaxen in de schaduw van een boom.

Cemetério dos Prazeres

Stop 6
Het kerkhof Prazares is het eindpunt van tram 28. De doden worden begraven in de huisjes en herinnert met plastic bloemen, droogboeketten en fotolijstjes.

Mooiste tramlijnen Lissabon

Lissabon heeft een aantal tramlijnen waarvan lijn 28 de mooiste is. Mits er geen obstakels zijn, duurt de rit ongeveer 50 minuten. Ook interessant zijn cirkellijn carrier 12. Deze passeert ondermeer het Castelo São Jorge en de Alfama. Lijn 15 rijdt van Praça Figueira naar Belém.

Lissabon met Tram 28 op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lissabon vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!