Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Belém: aan de monding van de Taag

  • Torre de Belém, de 15e eeuwse wachttoren aan de Taag tegen piraten

    Torre de Belém, de 15e eeuwse wachttoren aan de Taag tegen piraten

    Belém: aan de monding van de Taag

Lissabon en de Portugese Gouden Eeuw

De wijk Belém is ontstaan in de Portugese Gouden Eeuw toen Portugal een belangrijke zeevarende natie was. De wijk is dan ook aan de monding van rivier de Taag gebouwd. Door de vele fraaie historische monumenten en musea is Belém een bezoek meer dan waard. Hoewel de wijk iets buiten het centrum van de stad ligt, zijn alle bezienswaardigheden eenvoudig te bereiken met tram, bus of trein. In Belém vind je ondermeer de Torre de Belém, een 15e eeuwse 35 meter hoge wachttoren aan de Taag, en het fraaie klooster Mosteiro dos Jerónimos uit de Gouden eeuw.

Torre de Belém

En de haven waar ontdekkingsreizigers vertrokken

Belém ligt in het westen van de stad en is bekend vanwege Restelo, de haven waaruit de ontdekkingsreizigers vertrokken om de wereld te ontdekken. Tegenwoordig komt 'de wereld' naar Belém om de rijke historie van de buurt te ontdekken. Maar ook al in de 15e eeuw trok de stad bezoekers, maar dan een stuk minder prettig. Om zich tegen piraten te beschermen bouwde Lissabon een grote wachttoren aan de Taag, de Torre de Belém.

Palácio de Belé

Voormalige Koninklijke paleis

Dit voormalige Koninklijke paleis wordt tegenwoordig bewoond door de president van Portugal. Op het terrein van het paleis vind je het Museu da Presidencia.

Monument der Ontdekkingen aan de rivier de Taag
Het pompeuse Monument der Ontdekkingen aan de Taag

Monument der ontdekkingen

Padrão dos Descobrimentos

Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van Hendrik de Zeevaarder, werd in 1960 dit gigantische monument aan de Taag gebouwd. In het pompeuse bouwwerk worden exposities gehouden. Vanaf de Vasco da Gama tower op het Expo terrein heb je een mooi uitzicht over Lissabon.

Koffiedrinken in Belém, Lissabon
Koffiedrinken in Belém

Pastéis de Belem

Zoete pasteitjes

De zoete pasteitjes Pastéis de Belem werden anderhalve eeuw door monniken op de markt gebracht. Ga ze eens proeven in een koffiehuis in de buurt.

Belém: aan de monding van de Taag op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lissabon vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!