Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Baixa, Mouraria, Avenida en Rossio

  • De Benedenstad van Lissabon, hoofdstad van Portugal

    De Benedenstad van Lissabon, hoofdstad van Portugal

    Baixa, Mouraria, Avenida en Rossio

De Benedenstad van Lissabon

Tegenwoordig wordt de Baixa wijk gezien als het centrum van Lissabon. Hier zijn talrijke restaurants en winkels. De huidige vorm van de wijk, met haar rechte en brede straten, is aangelegd tijdens de grote wederopbouw, na de aardbeving van 1755 die Lissabon grotendeels in puin legde.

Rossio

Met het centrale plein

Het Rossio is het centrale plein met winkels, restaurants en theaters, zoals het Teatro Nacional Dona Maria II. Via de verschillende winkelstraten kun je lopend naar de Arco Triumfal aan het Praça do Comércio,, het grote plein aan rivier de Taag. Direct achter het Rossio plein ligt één van de grote treinstations van Lissabon.

De Portugese Fado bestaat nog echt in Lissabon
De Fado is onlosmakelijk verbonden met de Portugese cultuur

Mouraria

Schilderachtige wijk

Na herovering van Lissabon door de christenen 1147 mochten de moslims in Mouraria blijven wonen. Mouraria is een schilderachtige wijk - en juist hier ligt deels de oorsprong van de fado-muziek. Maria Severa, een van de eerste Portugese fado zangers, woonde hier in de Rua Capelao, tot ze in 1846 stierf.

Portugese Fado: Luister en huiver

De fadomuziek is onlosmakelijk verbonden met Lissabon. Naast enkele cafés waar de muziek nog ten gehore wordt gebracht, is er ook een heus museum aan de fado gewijd, het Casa do Fado e da Guitarra Portuguesa. Wil je de Fado graag eens in het echt horen, zorg dan dat je op tijd een kaartje regelt of tijdig in het cafe aanwezig bent voor een goed plaatsje.

Lissabon Sfeer proeven en fotograferen

Sfeer proeven en fotograferen

In de vroege ochtend, wanneer de zon net schijnt en er nog een beetje mist hangt; gaan de pastelkleuren van de stad zachtjes kleuren en is Lissabon op haar mooist. Een ideaal moment om de fotogenieke stad met je camera vast te leggen! Ontbijten kun je in een van de vele goedkope koffietentjes die overal in de stad te vinden zijn.

Baixa, Mouraria, Avenida en Rossio op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lissabon vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!