Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Costa de Lisboa: stranden en plaatsen rond Lissabon

Strand aan de Atlantische kust bij LissabonStrand aan de Atlantische kust bij Lissabon

Ideaal voor een fly-drive vakantie Portugal

De omgeving van Lissabon heeft verrassend veel te bieden. Het is een ideale bestemming voor een fly-drive vakantie. De Atlantische oceaan ligt op slechts een uurtje rijden van Lissabon. De kustlijn bestaat uit ruige kliffen, afgewisseld met mooie stranden. Langs de oceaan vind je een aantal aardige badplaatsjes zoals Estoril en Cascais.De bibliotheek van Mafra in de omgeving van Lissabon
De oude bibliotheek van Mafra

Mafra

Beroemd vanwege haar fraaie klooster

Het Palácio Convento de Mafra is een inmens groot klooster uit 1730 met een merkwaardige geschiedenis. De eerste ontwerpen gingen uit van een eenvoudig bouwwerk voor 13 monniken. Maar door de opkomende stroom aan rijkdommen uit kolonie Brazilië, besloot koning João V. de bouw met veel grandeur aan te gaan pakken. Het klooster werd uitgebreid tot 330 plaatsen. Tevens werd het uitgebreid met een paleis, een basiliek en een schitterende bibliotheek (met een collectie van 40.000 boeken). Op het hoogtepunt werkten er zo'n 45.000 arbeiders aan de bouw van het complex.
Coimbra in de omgeving van Lissabon
Coimbra in de omgeving van Lissabon

Coimbra

Oudste universiteitstad van Portugal

Coimbra is een historische stad. Hier staat de oudste universiteit van Portugal. De geschiedenis van deze universiteit gaat terug tot de 12e eeuw. Het universiteitsgebouw was oorspronkelijk het koninklijk paleis (maar dat verhuisde in de 13e eeuw naar Lissabon), en daarvoor een Moorse vesting.
Net als Lissabon werd Coimbra in 1755 getroffen door een zware aardbeving. Net als in Lissabon is een deel van de stad destijds gemoderniseerd. De oude bovenstad bleef grotendeels intact.
Coimbra ligt aan de rivier de Mondego.
Hotels Coimbra +<
Estoril in de buurt van Lissabon in Portugal
Estoril, omgeving van Lissabon

Estoril & Cascais

Estoril is een toeristische badplaats. Bezienswaardig is het Palácio de Queluz, een paleis in rococostijl met fraaie tuinen. Het paleis ligt op ca. 15 min. lopen van station Queluz-Belas.

In ongeveer een uur loop je over de boulevard van Estoril naar het nabijgelegen plaatsje Cascais.

Hotels Estoril +Hotels Cascais +

Ericeira

Van vissersdorpje tot badplaats

Ericeira is van oorsprong een oud vissersdorpje. Tegenwoordig is het een populaire badplaats. Het oude dorpje ligt hoog boven de oceaan en bestaat uit kline witte huisjes aan nauwe klinkerstraatjes. Vanaf de Largo das Ribas rots heb je een leuk uitzicht over het plaatsje. Op 16 augustus vindt het plaatselijke feest plaats en worden de vissersboten na afloop van de processie ingezegend.
Hotels Ericeira +

Sesimbra

Mooie brede zandstranden

Een steile weg voert naar dit kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Het is een populaire bestemming voor de inwoners van Lissabon. Het is er beschut tegen de wind en je hebt er mooie brede zandstranden. Hoog boven het dorp staat een Moors kasteel vanwaar je een mooi uitzicht hebt.
Hotels Sesimbra +
De kliffen van de Portugese westkust bij Lissabon
De kliffen van de Portugese westkust bij Lissabon

Cabo da Roca

Het meest westelijke punt van het Europese vasteland

Ter hoogte van Lissabon, aan de Atlantische oceaan, vind je het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Op de 140 meter uit zee oprijzende kaap Cabo da Roca markeert een vuurtoren dit meest westelijke puntje van ons continent.

Farol de Guia: Klimmen bij de oceaan bij Lissabon in PortugalRotsklimmen omgeving Lissabon

Het achterland van Lissabon is een populair gebied om te gaan rotsklimmen en te boulderen. Goede plekken vind je bijvoorbeeld bij Cascais waar je de kliffen kunt bedwingen of bijvoorbeeld bij het landinwaarts gelegen Sintra.


comments powered by Disqus
Lissabon bezienswaardigheden
Lissabon, de mooie hoofdstad van Portugal
Lissabon Top 10 bezienswaardigheden
Rondom de burcht: Alfama wijk
De wijken Bairro Alto, Chiado en Estrela
Baixa, Mouraria, Avenida en Rossio
Belém Lissabon: Aan de monding van de Taag
Ontdek de mooiste musea van Lissabon
Sintra top 6 bezienswaardigheden
Costa de Lisboa: stranden en plaatsen rond Lissabon
Praktische informatie Lissabon en Portugal
Aanbiedingen Lissabon en Costa de Lisboa
Reisgidsen Lissabon en Portugal
Hotels Lissabon
Huur een vakantiehuisje in Portugal

Strandtentje bij Comporta aan de Atlantische Oceaan bij Lissabon
Strandtentje bij Comporta aan de Atlantische Oceaan bij Lissabon

Costa de Lisboa

Naar het strand omgeving van Lissabon

In de omgeving van Lissabon zijn er verschillende makkelijk te bereiken plaatsjes waar je kunt genieten van het strand en de Portugese zon. Zo is het plaatsje Comparta aan de Costa de Lisboa de favoriete badplaats van veel mensen uit de stad. Het ligt op minder dan een uur rijden van Lissabon.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!