Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Republiek Kugelmugel

  • Republiek Kugelmugel in het Prater in Wenen

    Republiek Kugelmugel in het Prater in Wenen

    Republiek Kugelmugel

Onafhankelijke vrijstaat in Wenen

Een micronatie beweert onafhankelijk te zijn. Soms is het een serieuze poging om een soeverein land te worden, maar vaak ook een grap. Wat het ook is, er zit altijd een opmerkelijk verhaal achter. Zo ook bij micronatie Kugelmugel in Wenen.

Bewoner in ballingschap

Kunstenaar Edwin Lipburger verklaarde, na een geschil met de overheid, zijn Republiek van Kugelmugel in 1984 onafhankelijk. Lipburger weigerde belasting te betalen en begon zelf postzegels uit te geven. Hierop werd de zelfverklaarde president opgepakt en veroordeeld. Een pardon van de Oostenrijkse president voorkwam een verblijf in de gevangenis. Het huis van Lipburger, de bolvormige kugelmugel, werd verplaatst naar het Prater en staat achter prikkeldraad. De enige inwoner van de Republiek van Kugelmugel leeft nu in 'ballingschap'.

Meer micronaties

Republiek Kugelmugel op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Wenen vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!