Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Wenen bezienswaardigheden

De mooie binnenstad van Wenen in OostenrijkDe mooie binnenstad van Wenen in Oostenrijk

De barokke hoofdstad van Oostenrijk

Wien ist anders zeggen de Oostenrijkers. Eeuwen lang was Wenen de belangrijkste stad van het grote Hapsburgse rijk en sinds 1918 is Wenen de hoofdstad van de Republik Österreich. Die rijke historie, in combinatie met de centrale ligging in Oostenrijk en Midden-Europa, maakt Wenen tot een internationale, dynamische en bruisende stad en anders dan anders. Tel daarbij de talrijke hippe winkels en restaurants en je hebt een leuke bestemming voor een lang weekend weg.Bezienswaardigheden Wenen

Wenen heeft een fraaie en gezellige binnenstad met veel barokke en jugendstil gebouwen. Er is ook volop te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld eens een theater zoals het Burgtheater tegenover het stadhuis. Klassiekers van Wenen zijn de Sachertorte en de Opera. Alleen al daarom zou je naar Wenen moeten komen.

Bezienswaardigheden Wenen
De beroemde St. Stephans Dom in Wenen

St. Stephans Dom

In het hartje van de stad ligt de gotische Stephansdom. Opvallend aan de buitenkant zijn de geglazuurde dakpannen. Aan de binnenkant, in het gewelf, zijn fraaie kunstschilderingen te zien. De toren die bij de kerk hoort is 130 meter hoog.

Tip Hofburg

In 1275 was de Hofburg nog een kleine vesting, maar in de loop van de eeuwen groeide het uit tot een enorm paleis. Nog tot aan de val van het Hapsburgse rijk, in 1918, werd er nog aan de Hofburg verbouwd. Het gebouw is dan ook een verzameling van stijlen.

Staatsoper

De Staatsoper is de thuisbasis van de beroemde Weense Opera. Wil je hier naartoe, reserveer dan tijdig en vergeet natuurlijk niet je smoking of gala-jurk mee te nemen.

Hundertwasserhaus

De bonte kleuren en het ontbreken van rechte lijnen maken het Hundertwasserhaus tot een merkwaardig en opvallend appartementencomplex. Het verhaal gaat dat Hundertwasser het gebouw gratis ontwierp om te voorkomen dat er iets lelijks zou worden gebouwd.Adres: Kegelgasse 34-38 / Löwengasse 41-4

Bezienswaardigheden buiten het centrum

Prater

Het Prater is het voormalige jachtdomein van de Hapsburgers. Het Volksprater, dat aan de noordzijde van het park ligt, is het wereldberoemde pretpark van Wenen. De belangrijkste attractie is het reuzenrad dat ook in talloze films te zien is geweest.

Het Belvedere

Het Belvedere bestaat uit 2 paleizen en ligt met haar tuinen op een glooiende heuvel. Behalve de tuinen is ook het Belvedere zelf de moeite waard om te bezoeken. Naast de fraaie paleiszalen is er een grote schilderijen- en kunstcollectie te zien.

Slot Schönbrunn. Zomerpaleis van de keizer

Slot Schönbrunn is het grote barokke zomerpaleis van de voormalige Oostenrijkse keizers. Het paleis ligt in het westen van Wenen, in de wijk Hietzing. Behalve het museum kun je ook de mooie tuin met grote fonteinen bekijken.

Overige bezienswaardigheden Wenen

De villa van architect Otto Wagner, net even buiten de stad en de Oostenrijkse Bibliotheek, een van de grootste in Europa.
Het vliegveld van Wenen
De luchthaven van Wenen

Naar Wenen met het vliegtuig

Vervoer tussen de luchthaven en de stad

Vanaf Schiphol is het een kleine 1000 kilometer vliegen naar Wenen. De vlucht duurt ongeveer 1,5 uur. Alle vluchten naar en van Wenen worden afgehandeld door het Vienna International Airport, even buiten de stad. Voor het vervoer tussen 'Flughaven Wien' en de stad kun je gebruik maken van de City Airport Train (CAT) die je in 16 minuten naar Wien Mitte brengt, of van de S-Bahn.


Openbaar Vervoer Wenen
Met de trein naar Wenen

Openbaar vervoer Wenen

Wenen heeft een compact centrum waardoor je de meeste bezienswaardigheden prima te voet kunt bereiken. Heb je geen zin om te lopen, dan kun je gebruik maken van de tram en de metro. Voor het openbaar vervoer kun je losse kaartjes kopen, maar ook de Vienna Card waarmee je vrijwel onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in Wenen.


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.
Wenen bezienswaardigheden
Wenen bezienswaardigheden
Wenen Hotels

Mozart, de bekendste Oostenrijker
Souvenir uit Wenen: Een Mozart pop. Overigens werd Mozart geboren in Salzburg, maar werkte later wel aan het hof in Wenen

Museum overzicht Wenen

Een overzicht met de mooiste musea van Wenen.

Naturhistorisches Museum

De collectie van dit museum omvat ondermeer afgietsels van dino skeletten, menselijke schedels, edelstenen, kunstvoorwerpen uit de prehistorie en uitgestorven dieren.

Akademie der Bildenden Künste

Bereomd miuseum met schilderijen van o.a. Titiaan, Rubens, Rembrandt en Hieronymus Bosch.

Albertina

Palais Alebertina ligt vlakbij het Opera gebouw en toont grafische kunst, tekeningen en aquarellen. albertina.at

Kunsthistorisches Museum

Het wereldberoemde Kunsthistorisches Museum in Wenen biedt onderdak aan de enorme kunstcollectie die ontstaan is door de verzamelwoede van de Habsburgers khm.at

Pathologisch-Anatomisches Bundesmuseum

In een voormalig gesticht voor krankzinnigen is het Pathologisch-Anatomisches Bundesmuseum gehuisvest. Het is geen museum waar je vrolijk van wordt want de collectie bevat ondermeer misvormde skeletten en lichaamsdelen op sterk water. narrenturm.at

Sigmund Freud Museum

De Oostenrijkse psychiater Sigmund Freud (1856 - 1939) studeerde en werkte in Wenen gedurende bijna 50 jaar. Hij werd met name bekend door zijn psychoanalyse. In het museum zijn memorabilia en manuscripten te zien. Voor de liefhebber. freud-museum.at

Technisches Museum Wien

www.tmw.ac.at

An der schönen blauen Donau

Wenen is de hoofdstad van de Republiek Oostenrijk. In de metropool wonen ca. 1,5 miljoen mensen. In de stad zetelt tevens de regering van Oostenrijk. De stad is ook het economische centrum van het land. Vanuit Wenen heb je goede verbindingen naar andere grote steden in Midden Europa zoals Praag, Boedapest, Zagreb en München.

Bezienswaardigheden binnenstad Wenen
De historische binnenstad van Wenen


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!