Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hundertwasser Top 5 Wenen

  • Het Hundertwasserhaus in Wenen

    Het Hundertwasserhaus in Wenen

    Hundertwasser Top 5 Wenen

Het Hundertwasserhaus en andere gebouwen

Friedensreich Hundertwasser begon ooit als schilder, maar maakte later de overstap naar architectuur. In zijn ontwerpen maakte hij volop gebruik van kleur en ronde vormen.

Hundertwasserhaus

Tip 1
Het Hundertwasserhaus in Wenen is misschien wel het meest bekende ontwerp van de Oostenrijkse architect Friedensreich Hundertwasser. Het Hundertwasserhaus is een appartementencomplex met daarin 51 sociale woningbouw appartementen. Opvallend zijn de karakteristieke vormen en kleuren. Je kan het gebouw dan ook niet van binnen bezichtigen (helaas).
Locatie Hundertwasserhaus: Op de hoek van de Kegelgasse en Löwengasse in het Landstraße district. Op ca. 10 minuten lopen van station Wien Mitte

Hundertwasser Village

Tip 2
Tegenover het Hundertwasserhaus ligt Hundertwasser Village. Eigenlijk is het niets meer dan een overdekte bazar met souvenirwinkels, koffie- en een eettentje. Wel is de bekende Hundertwasserstijl doorgezet tot aan het toilet. Puristen zullen hun neus ophalen voor Hundertwasser Village, voor anderen zal het een welkome souvenirstop zijn.

Kunst Haus Wien

Tip 3
Een klein stukje wandelen vanaf het Hundertwasserhaus staat nog een ander opvallend gebouw van Hundertwasser: Kunst Haus Wien. In deze voormalige fabriek is een permanente tentoonstelling over Hundertwasser te zien. Het museum werd in 1991 geopend.
Locatie: Untere Weißgerberstraße 13, 1030 Wien. Op loopafstand van het Hundertwasserhaus

Paviljoen DDSG Ponton

Tip 4
Aan de Donau, wederom op een paar minuten lopen van het Hundertwasserhaus, ligt het Paviljoen DDSG Ponton. Het werd tussen 1992-1994 gebouwd.
Locatie: Weißgerberlände/Custozzagasse, A-1030 Wien


Afvalverbrandingsinstallatie Spittelau Wenen
Afvalverbrandingsinstallatie Spittelau Wenen

Fernwärme Spittelau

Tip 5
Fernwärme Spittelau in Wenen is hoogstwaarschijnlijk de enige Afvalverbrandingsinstallatie die je ooit als toerist zult bezoeken. De opvallende fabriek is eveneens ontworpen door Hundertwasser.
Locatie: naast het metro station Spittelau (U4, U6)

Meer Hundertwasser?

Wil je meer zien van Hundertwasser? Dan moet je helaas buiten Wenen zijn. Maar wist je dat je ook in Nederland terecht kunt?

Regenbogenspirale

Wist je dat ook in Nederland een gebouw van de hand van Hundertwasser staat? Het kleurrijke kronkelige gebouw de 'Regenboogspiraal' staat in Valkenburg aan de Geul in Limburg en werd tussen 2006 en 2007 gebouwd.

Hundertwasser Top 5 Wenen op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Wenen vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!