Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Krakau bezienswaardigheden: Podgórze

  • De fabriek van Oscar Schindler in het voormalige getto Podgórze in Krakau

    De fabriek van Oscar Schindler in het voormalige getto Podgórze in Krakau

    Krakau bezienswaardigheden: Podgórze

Bekend van de film Schindlers List

De wijk Podgórze ligt net buiten het centrum van Krakau. Net als de wijk Kazimierz, dat aan de overkant van de Wisła rivier ligt, is de geschiedenis van Podgórze verbonden met de Holocaust. In maart 1941 werd de wijk door de Duitse bezetters met prikkeldraad afgesloten. Het Plein van de Gettohelden is een herinnering aan die tijd. Een andere stille getuige is de Schindler emaille fabriek. Deze fabriek is bekend van de indrukwekkende film Schindlers List van Steven Spielberg.

De fabriek van Oscar Schindler in Krakau
De fabriek van Oscar Schindler in Krakau

Schindler fabriek

‘Schindler’s List’

Het verhaal van Oscar Schindler speel zich af in de wijk Podgórze, net over de rivier even buiten het centrum. Hier ligt 'Fabryka Emalia Oskara Schindlera', de emaille fabriek van Oscar Schindler.
Gedurende de oorlog worden steeds meer joodse mensen uit het getto van Krakau gedeporteerd. Schindler neemt zoveel mogelijk van hen in dienst, om hen zo van de vernietigingskampen te redden. Hij redt hiermee de levens van zo'n 1100 mensen. Het verhaal van Schindler is door Steven Spielberg verfilmd in de Oscar winnende film ‘Schindlers List'.

Sinds 2003 is de emaille fabriek van Schindler een museum.
Adres: Ulica Lipowa 6, Krakau. Je kunt de fabriek vanuit het centrum eventueel wandelend bereiken, maar een fiets of het openbaar vervoer is een stuk sneller. Website +

Mocak museum Krakau
Krakau laat zich heel goed ontdekken met een fiets. Deze bijzondere fietsenstalling staat bij het Mocak museum

Podgórze overige bezienswaardigheden

Museum Getta

Wil je meer over de tijd van de Duitse bezetting en het Getto te weten komen, bezoek dan Museum Getta, het Gettomuseum. Het museum is gevestigd in de voormalige 'Apotheek met de Adelaar'.
Pl. Bohaterów Getta 18, Krakau

Mocak

Vrolijker is Mocak, een museum met moderne kunst van hedendaagse kunstenaars.
Mock ligt naast de Schindler fabriek aarde ul. Lipowa 4, Krakau

Krakau bezienswaardigheden: Podgórze op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Polen vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!