Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Pasvik vallei

Noorwegen, richting de Russische grens
Noorwegen, richting de Russische grens

Beren aan de Russische grens

Aan de Noorse grens met Rusland ligt het oudste berglandschap van Noorwegen. Het oerbos van het Nationale Park Ovre Pasvik ligt ten zuiden van Kirkenes. In het dal van de Pasvikrivieri leven zo'n 40 bruine beren. Ook staat de vallei bekend om haar rijke vogelleven. Zo kun je er de Laplanduil en de drieteenspecht zien.

Uithoek?

De Pasvikvalei is een uithoek van Noorwegen. Maar aan de andere kant van de Russische grens is dat anders. Je ziet er de rokende schoorstenen van het Russische Nikel. Het Russische deel is hier zwaar vervuilt door de nikkelmijnen. Gelukkig voor de Noren waait de wind meestal uit het westen.

Svanhofd

Bij Svanhovd kun je een expositie over het Nationale Park Ovre Pasvik bezoeken. Ook is hier het wetenschappelijke onderzoekscentrum voor beren in Scandinavië en kun je meer te weten komen over de Ursus arctos, de Europese bruine beer.

Uitzichttoren Rusland

Even buiten Svanhovd ligt een houten uitzichttoren. Tijdens de koude oorlog diende de toren om de Russen aan de overkant van de grens te bespioneren. Nu kun je de toren in de zomermaanden bezoeken om zelf een blik over de grens met Rusland te werpen. Je kunt het Russische plaatsje Nikel zien liggen.

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Noorwegen vakantie
Noorwegen vakantie
Noorwegen Top 10
Oslo bezienswaardigheden
Telemark
Bergen bezienswaardigheden
Voss en omgeving
Flambaan (Flåmsbana) / Sognefjord
Hemsedal en omgeving
Kjeragbolten. Wie durft?
Noorwegen vakantie
Finnmark vakantie
Nordkapp: de Noordkaap
Kirkenes en omgeving
Grense Jakobselv
Pasvik vallei
Alta
Alta Museum
Sautso Canyon / Alta kloof
Struve Geodetic Arc
Noorwegen Big 5 dieren
Svalbard (Spitsbergen)
Noorwegen Reisgidsen
Noorwegen hotels
Noorwegen aanbiedingen
Praktische Informatie Noorwegen vakantie
Finland vakantie
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!