Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Alta

De Noorderlichtkathedraal in Alta
De Noorderlichtkathedraal in Alta

De grootste stad van het noorden

Alta is de grootste en snelstgroeiende stad in het noorden van Noorwegen. Maar bezoekers aan de stad zullen vooral komen voor rock-art: het Alta museum is geheel gewijd aan de prehistorie en de Sami cultuur. De rotstekeningen in het Hjemmeluft openluchtgedeelte zijn 2500 tot 6000 jaar oud!

Rock-Art Alta museum
Rock-Art: Alta museum

Rock-art: Alta museum

Finland en het noorden van Noorwegen zijn onlosmakelijk verbonden met de Sami cultuur. De 'baai van de zeehonden' bij Alta was een belangrijke plaats voor de Sami. 2500 tot 6000 jaar geleden maakten zij hier hier duizenden rotstekeningen.

Noorderlichtkathedraal

Alta is een moderne stad. Behalve de natuur in de omgeving, het befaamde Alta museum en een goede plek om boodschappen te doen, is er voor bezoekers niet zoveel te doen. Om Alta wat meer uitstraling te geven, is er tussen 2009 en 2013 in het centrum een futuristische kerk gebouwd. Deze kathedraal van het Noorderlicht is geïnspireerd op de Aurora Borealis. De spiegelende bekleding van de kerk weerspiegelt op mooie winternachten het noorderlicht.
Adres: Markedsgata 30, 9504 Alta. Web: www.nordlyskatedral.no

Sautso Canyon / Alta kloof Finnmark
Wandeling naar de Sautso Canyon / Alta kloof

Sautso Canyon / Alta kloof

Heb je wat meer tijd in Alta, maak dan een dagwandeling naar de Sautso kloof. Neem vanaf Alta de oude weg richting de Sami hoofdstad Kautokeino. Vanaf een kleine parkeerplaats wandel je in een dag heen en weer naar de Sautso canyon. Een mooie wandeling over de hoogvlakte waarbij je enkele keer een riviertje moet oversteken.

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Noorwegen vakantie
Noorwegen vakantie
Noorwegen Top 10
Oslo bezienswaardigheden
Telemark
Bergen bezienswaardigheden
Voss en omgeving
Flambaan (Flåmsbana) / Sognefjord
Hemsedal en omgeving
Kjeragbolten. Wie durft?
Noorwegen vakantie
Finnmark vakantie
Nordkapp: de Noordkaap
Kirkenes en omgeving
Grense Jakobselv
Pasvik vallei
Alta
Alta Museum
Sautso Canyon / Alta kloof
Struve Geodetic Arc
Noorwegen Big 5 dieren
Svalbard (Spitsbergen)
Noorwegen Reisgidsen
Noorwegen hotels
Noorwegen aanbiedingen
Praktische Informatie Noorwegen vakantie
Finland vakantie
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!