Kirkenes en omgeving

 • Welkom in Kirkenes

  Welkom in Kirkenes

  Kirkenes en omgeving

Laatste stad voor de Russische grens

Kirkenes is het eindpunt van de Hurtigruten bootverbinding en tevens de laatste grote stad in Noorwegen voor de Russische grens. Het is een typische havenstad - ingericht op werken en de arctische koude. Verwacht daarom geen stedelijk schoon. Wel zijn er enkele musea, verschillende winkels en supermarkten. En in de winter is er een sneeuwhotel en e kans om het Noorderlicht te zien. Omdat Kirkenes aan de weg naar naar Nikel en Moermansk in Rusland ligt, zijn veel borden tweetalig.

Het stadscentrum van Kirkenes
Het stadscentrum van Kirkenes

Tweetalige reclame op de muur van een supermarkt in Kirkenes
Tweetalige reclame op de muur van een supermarkt in Kirkenes

Grensovergang met Rusland bij Kirkenes
Grensovergang met Rusland bij Kirkenes

Russische grens

Even voorbij Kirkenes ligt de grenspost met Rusland. Als je een visum hebt, kun je hier verder reizen naar Nikel of Moermansk. Voor de grensovergang ligt de afslag naar het 45 kilometer verderop gelegen Grense Jakobselv. Een kerk markeert hier de grens met Rusland en er is een baai met strand aan het fjord.

Grenselandmuseum

Het Grenselandmuseum toont de geschiedenis van het grensgebied en de emigratie tussen Rusland, Noorwegen en Finland (het Russische gebied langs de grens behoorde in het verleden bij Finland). Ook zijn er wisselende exposities en is er een vaste tentoonstelling met Sami kunstwerken.

In de regio
Grense Jakobselv
Pasvik vallei
Vardø & Hornøya
Hamningberg
Nuorgam: 70° 4′ NB, 27° 50′ OL

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Kirkenes en omgeving op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Noorwegen vakantie


  Reisgenieten.nl

  Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

  Cookies

  Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners