Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Villa Winter

  • Vanuit het vliegtuig is goed te zien hoe onherbergzaam Fuerteventura kan zijn: de perfecte schuilplaats

    Vanuit het vliegtuig is goed te zien hoe onherbergzaam Fuerteventura kan zijn: de perfecte schuilplaats

    Villa Winter

Casa de los Winter: een huis vol mysteries

In de omgeving van het plaatsje Cofete op het schiereiland Jandia, in het zuidwesten van Fuerteventura, ligt de mysterieuze Villa Winter, ook wel de Casa de los Winter genoemd. De villa heeft een duister verleden omdat het destijds door Gustav Winter, een vertrouweling van Hitler is gebouwd

1937

Villa Winter ligt op een afgelegen deel van Fuerteventura. Een bus komt er niet en als je zelf besluit te rijden heb je een 4x4 nodig omdat de weg grotendeels onverhard is en bezaait is met lavastenen. Het huis werd in 1937 gebouwd. Het huis heeft twee verdiepingen. Op één van de hoeken van de villa staat een toren en aan de voorkant van het huis is er een balkon.

Vanwege de eerste eigenaar van de villa, het feit dat het strategisch ligt en ook nog eens op een afgelegen plek, maakt dat er volop gespeculeerd wordt over het huis. Werd het gebruikt voor geheime militaire operaties? Was het een provisiestation voor Duitse onderzeeërs? Het feit dat er in de nabije omgeving ook nog een klein vliegveld werd aangelegd en het feit dat er een kerkhof op het nabije stand is maakt het alleen maar mysterieuzer.

Volgens geruchten zouden er nog twee duikboten in een geheime nazi basis moeten liggen. Maar deze zijn nooit gevonden. Anderen zeggen dat Villa Winter bedoeld was als kliniek voor plastische chirurgie, waar nazi-misdadigers hun gezicht konden laten veranderen.
Het feit dat het huis erg afgelegen ligt en dat er 's nachts op het kleine vliegveldje werd gevlogen, maakt dat er weinig echt bekend is over de villa.

Villa Winter op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Fuerteventura vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!