Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Leukste steden & dorpjes op Fuerteventura

Betancuria, de oude hoofdstad van Fuerteventura
Betancuria, de oude hoofdstad van Fuerteventura

Ontdek het eiland

De mooiste stranden vind je aan de oostkust in het noorden en het zuiden van Fuerteventura, het toerisme is hier dan ook het meest ontwikkeld. De populairste plaats in het noorden is Corralejo. De eerst volgende grote plaats richting het zuiden is hoofdstad Puerto del Rosario. Hier ligt ook het enige vliegveld van Fuerteventura. Bekende plaatsen in het zuiden zijn Gran Tarajal, Tarajalejo, Costa Calma en Morrojable.

Corralejo

Belangrijkste badplaats in het noorden

Een uit de kluiten gegroeide cactus in Corralejo op het Canarische Eiland Fuerteventura
Een uit de kluiten gegroeide cactus in het havenplaatsje Corralejo
Corralejo is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een populaire badplaats met hotels, resorts en appartementen. Gelukkig is de bebouwing in het plaatsje laag gebleven zodat het niet massaal aandoet. Rond de haven van Corralejo kun je uitgaan en zijn er cafe's, restaurantjes en winkeltjes.

Veerboot naar Lanzarote

Vanuit de haven vertrekt de veerboot naar het verderop gelegen eiland Lanzarote, een overtocht van slechts 40 minuten. Ook kun je een boottochtje maken naar Los Lobos, een onbewoond eilandje vlak voor de kust.

Duingebied en Parque Holandes

Ten zuiden van Corralejo ligt het Parque Natural Dunas de Corralejo, een uigestrekt duingebied met mooie brede zandstranden. Ten zuiden van dit gebied ligt Parque Holandes waar enkele hoge hotelcomplexen aan het strand staan.

Jandi­a

Populaire badplaatsen op het zuidelijke schiereiland van Fuerte ventura

Surfer bij Jandia op Fuerteventura, Canarische EilandenDe landengte Ismo de la Pared verbindt het zuidelijke schiereiland Jandia met het het noordelijke hoofdeiland Maxorata. Tot de Spaanse kolonisatie in de 15e eeuw liep er over deze landengte een muur die de 2 vorstendommen op het eiland van elkaar gescheiden hield.

Paradijselijke stranden

Rond Jandia liggen prachtige zandstranden zoals Playa de Sotavento, Playa de Matorral en Playa Barlovento. Populaire vakantieoorden in het zuiden zijn La Pared, Costa Calma en het voormalige vissersdorpje Morro Jable. Vanuit deze laatste plaats vertrekt ook de ferry naar Gran Canaria.

Plaatsje in het binnenland op het Canarische Eiland Fuerteventura
Plaatsje in het binnenland van Fuerteventura

Plaatsen in het binnenland

Plaatsje in het binnenland op het Canarische Eiland Fuerteventura
Plaatsje in het binnenland van Fuerteventura
Het binnenland van Fuerteventura is een stuk minder toeristisch dan de plaatsen langs de kust. Toch liggen er in het binnenland verschillende dorpjes en kleine stadjes die leuk zijn voor een bezoekje tijdens een tour over het eiland.

La Oliva

Rond het plaatsje La Oliva in het noorden van Fuerteventura vindt de meeste landbouw (voor zover dat mogelijk is) plaats. De produkten zijn vooral voor lokaal gebruik.
De oude en inmiddels gerenoveerde herenhuizen in La Oliva herinneren aan de bloeiperiode die het plaatsje in de 18e eeuw doormaakte.

Antigua

Het plaatsje Antigua is een van de oudste plaatsjes van Fuerteventura en was gedurende een korte tijd zelfs de hoofdstad van het eiland. In het plaatsje staan enkele kleine witgekalkte huisjes, een kerk en war ruïnes van windmolens. Aan de rand van het dorp is een soort openluchtmuseumpje anex restaurant: Centro de Artesañ­a Molino de Antigua.

Betancuria - de oude hoofdstad

Betancuria is het oudste stadje van Fuerteventura en was tot 1835 de hoofdstad van Fuerteventura.

Tindaya

Tindaya is het vertrekpunt voor een wandeling naar de nabijgelegen toppen van Montaña Tindaya (401 m) en Montaña Quemada (194 m). Op de top van deze laatste vulkaan staat een monument ter nagedachtenis van de verbannen schrijver Miguel de Unamuno.

Tuineje

De 346 m hoge berg Montaña de Tamacite bij Tuineje was in 1740 het toneel van een gevecht tussen piraten en plaatselijke boeren. De boeren verrasten de piraten toen die hun wapens aan het laden waren en wonnen zo de strijd. De buitgemaakte kanonnen zijn tegenwoordig te zien in het eilandmuseum in Betancuria.

Lees meer over Betancuria en het binnenland van Fuerteventura +

Fuerteventura hoogste berg

Bergen in het binnenland van Fuerteventura, Canarische EilandenVanuit Morro Jable loopt ook een weg naar Punta de Jandia, het uiterste puntje van Fuerteventura. Wandelaars kunnen vanuit Morro Jable de hoogste berg van Fuerteventura beklimmen: De berg La Zarza is 807 m hoog en biedt een mooi uitzicht over het Canarische eiland. De wandeling duurt ongeveer 4 uur.

Gran Tarajal, Las Playitas en Tarajalejo

Gran Tarajal is een klein slaperig stadje. Een paar kilometer ten noordoosten ligt het gehucht Las Playitas waar een donker strand met keien is. Onder Gran Tarajal ligt het vissersplaatsje Tarajalejo met strand. Bij het watersportcentrum kun je surf cursussen volgen, maar ook kitsurfen, catamaranzeilen en duiken.

Puerto del Rosario

De ietwat saaie hoofdstad van Fuerteventura

Puerto del Rosario aan de oostkust van Fuerteventura op de Canarische EilandenDe huidige hoofdstad van het eiland Fuerteventura is het weinig indruk makende Puerto del Rosario aan de oostkust van Fuerteventura. De stad heeft ruim 15.000 inwoners. Door de zeehaven heeft Puerto del Rosario een belangrijke economische functie voor Fuerteventura. Voor vakantiegangers is de stad, afgezien van wat bars, cafe's en restaurants, minder interessant.

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!