Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Fuerteventura binnenland

Een klein dorpje aan de oostkust. Op de achtergrond is het dorre en onherbergzame achterland van Fuerteventura goed te zien
Een klein dorpje aan de oostkust. Op de achtergrond is het dorre en onherbergzame achterland van Fuerteventura goed te zien

Vulkanen en woestijnlandschap

Het binnenland van Fuerteventura is droog en woest. Overal op het eiland kom je gedoofde vulkanen en uitgestrekte lavavelden tegen. Door het chronische gebrek aan water en de schrale rotsbodem is er weinig begroeing. De schaarse landbouwgronden die er zijn, worden gebruikt om tomaten, uien, aardappelen en vijgen te verbouwen.

Vulkanische activiteit

Het ontstaan van Fuerteventura

Het vulkaanlandschap van het Canarische Eiland Fuerteventura
Eén van de vele vulkaankraters of Caldera op Fuerteventura
Fuerteventura is ontstaan door vulkanische processen die hier miljoenen jaren geleden plaatsvonden. De laatste vulkanische activiteit op het eiland dateert van zo'n 5000 jaar geleden. Dit in contrast met het naast gelegen eiland Lanzarote waar meer vulkanische activiteit is en de laatste vulkaanuitbarsting in 1824 plaatsvond.

Lokale produkten Fuerteventura

Aloë Vera

Een schraal stukje landbouwgrond ergens in het binnenland van het Canarische Eiland Fuerteventura
Een schraal stukje landbouwgrond ergens in het dorre binnenland
Een bekend lokaal produkt van Fuerteventura is Aloë Vera. Het sap van de plant vormt de basis voor een groot aantal crèmes, gels en andere verzorgingsproducten. Aloë Vera groeit goed dankzij de droge rotsachtige vulkaanbodem en de vele zonuren op Fuerteventura.

Landbouw en veeteelt

De landbouw op Fuerteventura beperkt zich tot kleine akkers waar voor lokaal gebruik wat tomaten en andere groenten worden verbouwd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Lanzarote en La Palma wordt er op Fuerteventura (vrijwel) geen wijn geproduceerd.

Queso majorero

De veeteelt op Fuerteventura beperkt zich tot het houden van schapen en geiten. Soms kom je in het binnenland loslopende kuddes tegen en vraag je je in af hoe de dieren zich ooit in leven kunnen houden op de vulkaanrotsen. Van de melk wordt queso majorero gemaakt, een lokale kaas.

Wilde Eekhoorns

In het binnenland

Wilde Eekhoorntjes op Fuerteventura op de Canarische Eilanden
Wilde eekhoorntjes in de bergen van Fuerteventura
Op verschillende plaatsen op het eiland kom je deze wilde eekhoorns tegen. Hoewel het wordt afgeraden om dieren in het wild te voederen, is het een leuk spelletje om de diertjes met wat eten te lokken en ze uit je hand te laten eten.

Plaatsen in het binnenland

Kleine dorpjes

Muurtjes van gestapelde lavastenen op het Canarische Eiland FuerteventuraOude muurtjes van gestapelde lavastenen
De belangrijkste plaatsen in het binnenland zijn La Oliva, Betancuria en Tuinaje. Van deze drie is Betancuria het meest interessant. Betancuria is namelijk het oudste stadje van Fuerteventura en ligt in het midden van het eiland. Tot 1835 was dit plaatsje de hoofdstad van het eiland. De dorpjes hebben tegenwoordig nog nauwelijks enige betekenis. Alle belangrijke plaatsen liggen aan de kust.

Lees meer over de plaatsen op Fuerteventura +

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!