Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Fuerteventura: mooiste stranden van de Canarische eilanden

Het mooie witte zandstrand van Parque Natural Dunas de Corralejo
Het mooie witte zandstrand van Parque Natural Dunas de Corralejo

Om te zonnen, kiten en te windsurfen

Fuerteventura heeft prachtige zandstranden. Daarbij heeft het Canarische eiland een heerlijk klimaat en staat er altijd een verkoelende wind. Fuerteventura is daarom de perfecte zonbestemming voor een heerlijke strandvakantie en daarnaast ook heel geschikt voor kite- en windsurfers.

Stranden Jandia

De allermooiste zandstranden

Een enorm strand helemaal voor jezelf op het Canarische Eiland Fuerteventura

Een heerlijk groot strand, helemaal voor je alleen!
De lange, brede witte zandstranden van het schiereiland Jandia behoren tot de allermooiste van het Fuerteventura en misschien wel van de hele Canarische Eilanden.
Een bezoek aan het fraaie Playa de Sotaventa de Jandia is daarom zeker aan te bevelen. Dit strand is de perfecte locatie voor zonaanbidders, kiters en windsurfers!

Stranden omgeving Corralejo

Duingebied met prachtige stranden

Een van de vele stranden aan de westkust van Fuerteventura op de Canarische Eilanden
In het noorden van het eiland, vlak onder Corralejo, vind je ook een aantal populaire stranden. Hier ligt het Parque Natural Dunas de Corralejo, een gebied met wandelende duinen dat uitloopt in een breed zandstrand met fijn wit zand. Je kan hier naast zonnen en zwemmen ook uitstekend (kite)surfen of snorkelen. Vooral op de plekken waar rotsen uit lopen in het water, zijn hele scholen visjes te vinden.

Stranden aan de westkust

Kliffen en stranden

Goud geel strand aan de ruige westkust van het Canarische Eiland Fuerteventura
Goud-geel strand, omsloten door een hoog klif. Westkust bij El Cotillo
Bij het plaatsje La Pared ligt het Playa del Viejo Rey een fraai strand met een mooie ligging. En ook bij het plaatsje Cofete, helemaal in het zuiden, vind je een mooi en stil goudgeel strand: het Playa de Cofete.

De ruige westkust van Fuerteventura +

Naaktrecreatie

Rondom bruinbakken

Naaktstrand op Fuerteventura op de Canarische Eilanden
Hoewel naturisme op Fuerteventura formeel verboden is, wordt topless zonnen en naakt recreatie op het strand gedoogd. In de omgeving van Corralejo is een strand dat populair is bij nudisten. Dankzij de muurtjes op het strand is er beschutting tegen de wind en is er een beetje schaduw.

Stranden: wit, goudgeel en een enkele keer zwart

het zwarte zandstrand van Ginijinamar op het Canarische Eiland Fuerte ventura
Slechts een enkel strand is van zwart zand zoals het met keien bezaaide strand van Ginijinamar
Dankzij de ligging voor de kust van Afrika, heeft Fuerteventura het hele jaar door een warm en zonzeker klimaat. Hoewel het in de zomer soms heet kan zijn, is het dankzij de zwoele zeewind over het algemeen goed uit te houden. Het toeristisch hoogseizoen valt in de winter. Veel mensen kiezen dan voor deze zonzekere bestemming op de Canarische Eilanden.

Stranden met vulkanisch zand

Behalve de vele gewone zandstranden, zijn er op enkele plaatsen, zoals bij Ginijinamar en Puerto de la Peña, ook stranden met zwarte vulkaanzand. Door de rotsen zijn deze stranden minder fijn om te zwemmen en te zonnen. Gelukkig is er op Fuerteventura keus te over wat mooie witte en gele zandstranden (zonder stenen) betreft.

Rust & Toerisme

Het toerisme is de grootste bron van inkomsten van Fuerteventura. Hoewel dit steeds verder wordt ontwikkeld zijn er dankzij de vele, lange en brede stranden nog volop mooie en rustige plekjes te vinden.


Fuerteventura klimaat

Veel zonuren

Jetskies, spectaculair om mee voor de kust te varen bij Fuerteventura op de Canarische Eilanden
Jetskies, spectaculair om voor het strand over de zee te crossen
De ligging van de Canarische eilanden en de daarbij horende passaatwinden en golfstroom zorgen voor een aantrekkelijk klimaat met veel zonuren. Van de Canarische eilanden hebben Fuerteventura en het vlakbij gelegen Lanzarote het droogste klimaat, iets wat terug te vinden is in het dorre en woeste landschap. Het water dat in de toeristengebieden uit de kraan komt, is afkomstig uit ontziltingsfabrieken.

De Calima

Een aantal dagen per jaar waait de Calima over het eiland; een droge hete wind uit de Sahara in Afrika die veel zand met zich meebrengt. Een heel enkele keer wordt het eiland overvallen door sprinkhanen van het vasteland, maar gelukkig gebeurt dit vrijwel nooit.

Temperatuur Fuerteventura


Dag temp. (°C)Zon uren p/dagNeerslag (mm)
Jan18635
Feb18721
Maa19821
Apr20812
Mei2293
Jun2490
Jul26100
Aug26100
Sep2594
Okt24825
Nov23651
Dec21641

Waardes zijn gemiddelden(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!