Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Waar ligt Warschau / Polen?

  • Belgische friet... in Polen

    Belgische friet... in Polen

    Waar ligt Warschau / Polen?

Routekaart Polen met de belangrijkste dorpen en steden

Polen is een republiek en behoort sinds 2004 tot de Europese Unie. Met een oppervlakte van 312.679 km² is Polen ongeveer 7,5 keer zo groot als Nederland. De afstand van oost naar west is ca. 700 km. Van noord naar zuid ca. 650 km.


Polen

Het noorden van Polen grenst aan de Oostzee en bestaat uit laagland. Aan de zuidgrens van Polen liggen de Karpaten met het Tatramassief. Hier kan in de winter geskiet worden.
De regio Mazurië (ook wel Mazury of Masuren genoemd) in het noord-oosten van Polen, aan de benedenloop van de Wisla rivier, is vanwege haar vele meren (meer dan 2000) en bossen een van de meest bekende gebieden onder toeristen.

Bevolking ca. 38 miljoen inwoners, waarvan 1,8 in hoofdstad Warschau
Munteenheid Zloty

Bekende Polen

Bekende Polen zijn ondermeer de astronoom Copernicus, de componist/pianist Frederic Chopin, de onderzoekster Maria Curie-Skłodowska, paus Johannes-Paulus II en de filmregisseurs Roman Polanski en Krzysztof Kieślowski.

Speelsteden Europees kampioenschap voetbal 2012

Polen: Gdansk, Poznan, Warschau en Wroclaw.
Buurland Oekraïne: Charkov, Donetsk, hoofdstad Kiev en Lviv.

Polen vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!