Wrocław stedentrip

 • Rynek, het centrale plein in Wroclaw in Stare Miasto, de oude stad

  Rynek, het centrale plein in Wroclaw in Stare Miasto, de oude stad

  Wrocław stedentrip

Bezienswaardigheden Top 10

Wrocław (het voormalige Breslau) heeft een prachtige historische binnenstad en is een leuke bestemming voor een stedentrip in Polen. Wrocław is nog niet zo bekend onder het grote publiek, maar is verrassend leuk. Er is genoeg te zien en te beleven voor een paar dagen. Wrocław ligt aan de Oder rivier en is een levendig stad, maar gelukkig niet zo toeristisch als bijvoorbeeld het verder gelegen Krakau. Ga mee op stedentrip en ontdek de mooiste plekken. 8 leuke tips om te zien en doen in Wrocław:

Rynek

Het mooie stadsplein in Stare Miasto

Tip 1
Stare Miasto is de oude stad van Wrocław. Te midden van de oude stad ligt Rynek, het belangrijkste plein van de stad. Dit levendige stadsplein van Wroclaw ligt centraal in de oude binnenstad. Midden op het plein staat ondermeer het grote stadhuis. Rynek wordt omringd door mooie statige barokke gebouwen. Er zijn terrasjes en restaurants.

Ostrów Tumski, Wroclaw
Ostrów Tumski

Ostrów Tumski

Kathedralen eiland

Tip 2
Aan de overzijde van de Odra rivier ligt Ostrów Tumski, het 'Kathedralen eiland'.

Wroclaw
Ratusz, het oude stadhuis van Wroclaw

Kabouters spotten

En dat is best wel grappig

Tip 3
Aanvankelijk klinkt het een beetje kinderachtig, maar eigenlijk is het best lollig: Kabouter spotten. Wrocław staat er vol mee. De krasnoludek houdt een beetje het midden tussen een dwerg en een kabouter en je komt ze tegen in allerlei vreemde situaties. Geketend in een raam of bijvoorbeeld als spuitende brandweerman. Hoe meer je op ze let, hoe leuker het wordt. Voor de echte liefhebbers of als je met kleinere kinderen bent, dan kun je bij het VVV een plattegrond krijgen met alle kabouters.
Overigens zijn de kabouters geen folklore. Ze zijn het symbool van het Oranje Alternatief, een dissidentengroep uit het communistische tijdperk dat spot als protestmiddel gebruikte.

Uitzicht over Wroclaw

Tip 4
Vanaf de top van de St. Elisabeth toren heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad van Wrocław.

Hala Targowa Markthal

Tip 5
Hala Targowa is de markthal van Wrocław. De grote en lichte hal werd in 1906 gebouwd. Je kunt er fruit, groente en allerlei lekkere dingen halen. Bijvoorbeeld voor een lekkere picknick ergens aan de rivier of in een park.
Adres: Hala Targowa, Piaskowa 15, Wrocław

Sky Tower

Tip 6
Het hoogste gebouw van Polen is al van verre te zien. De Sky Tower is 215 meter hoog, heeft 55 verdiepingen en werd in 2012 gebouwd. In de wolkenkrabber zijn kantoren en appartementen maar ook een winkelcentrum. Op de 49ste verdieping is een uitkijkpunt (Punkt Widokowy).
Adres: ul. Powstańców Śląskich 95, Wrocław. Web: skytower.pl

Hala Stulecia: De Eeuwhal

Tip 7
Van buiten oogt de Hala Stulecia (de Eeuwhal) een beetje grauw, maar als je beter kijkt zie je een uniek bouwwerk. De Eeuwhal heeft namelijk een baanbrekend ontwerp en wordt als voorbeeld van het internationale Nieuwe Bouwen genoemd. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De hal is 42 meter hoog en heeft een doorsnede van 152 meter (de koepel 65 meter). De tussen 1911 en 1913 gebouwde Hala Stulecia werd ontworpen door Max Berg en was destijds een van de eerste grote betonnen openbare bouwwerken. Behalve de hal is er op het terrein ook de Japanse tuin en een van de grootste fonteinen van Europa (zie volgende tip). Aan de overkant van de straat is de dierentuin van Wrocław.
Nog steeds niet overtuigd? Probeer dan de enorme hal binnen te komen om de spectaculaire koepel van binnen te zien.
Adres: ul. Wystawowa 1 51-618, Wrocław. Web: halastulecia.pl

Fontanna: Fonteinshow

Tip 8
Op hetzelfde terrein als de bovengenoemde Eeuwhal Hala Stulecia, even buiten het centrum van Wrocław, ligt de Fontanna waar op zomeravonden een fonteinshow met licht en verschillende soorten muziek wordt gegeven. Informeer ter plekke naar het programma. Er zijn namelijk verschillende shows. De fontein is eenvoudig per tram bereikbaar. In de winter wordt de fontein gebruikt als ijsbaan.
Adres: Wroclawska Fontanna. Wystawow 1, Wrocław

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Copernicus Airport

Copernicus is de luchthaven van Wroclaw en ligt ca. 5 kilometer buiten de stad. Andere manieren om naar Wroclaw te reizen zijn per trein of met de auto. Houdt dan wel rekening met een flinke reis. Nederland - Wroclaw (via Berlijn of Dresden) is een dag rijden met de auto. Ga je naar Slowakije op vakantie dan is Wroclaw een mooie tussenstop. De afstand Krakau - Wroclaw is 270 km.

Mooie hotels

Wrocław stedentrip op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Polen vakantie


  Reisgenieten.nl

  Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

  Cookies

  Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen