Warschau bezienswaardigheden

 • Genieten van de voorjaarszon op een bankje in hercentrum van Warschau, de hoofdstad van Polen

  Genieten van de voorjaarszon op een bankje in hercentrum van Warschau, de hoofdstad van Polen

  Warschau bezienswaardigheden

Hoofdstad Polen: Voor mensen die wat anders willen

Warschau is een merkwaardige stad. De hoofdstad van Polen biedt een bijzondere mix van oude en nieuwe architectuur waardoor de stad een geheel eigen karakter heeft. In de vorige eew heeft de hoofdstad van Polen veel te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog en ruim 40 jaar Communisme. Maar nu, geruime tijd na de Koude Oorlog, begint de stad aan de Wisla rivier een geheel nieuw elan te krijgen.

Bezienswaardigheden Warschau

Stare Miasto - De oude stad

Stare Miasto, de oude binnenstad, werd grotendeels vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Op de ruïnes werd het oude hart van de stad volledig opnieuw opgebouwd. Aan de oude straatjes staan de historische gebouwen weer in volle glorie te pronken. Bezienswaardigheden zijn ondermeer de het Oude Stadsplein, de kathedraal en de Koninklijke Burcht.
In de oude stad vind je volop restaurantjes die o.a. typisch Pools eten serveren. In de zomermaanden zijn er volop gezellige terrasjes.

Oude Stadsplein

De oude Burcht van Warschau
De oude Burcht van Warschau
Tip
Het Oude Stadsplein is het gezellige hart van Stare Miasto. Op het plein zijn volop aanlokkelijke terrasjes om wat te eten of te drinken.

De Koninklijke Weg & Wilanów

Tip
Nowy Swiat, de Koninklijke Weg, is Warschau's historische route die als een rode draad door de stad loopt. De route verbindt de Burcht in de Oude Stad met de schitterende zeventiende eeuwse residentie inclusief tuin van Koning Jan III Sobieski in Wilanów, zo'n 40 minuten uit het centrum.

Lazienki Park

Tip
Lazienki Park is het grote park van Warschau. Het is een rustige plek waar je op een mooie dag heerlijk kunt flaneren. Het centerpiece van het park is het Paleis op het water, ook wel het Lazienki Paleis genoemd. Een ander paleis in het park is het Belvedere. Het badpaviljoen werd in de 18de eeuw verbouwd tot koninklijke reidentie.

Umschlagplatz monument en het Getto

Tip
Op de plaats waar meer dan 300.000 Joden en zigeuners werden weggevoerd naar de vernietigingskampen staat nu het monument ter ere van de Getto opstand van 1943.

Nowe Miasto

Het moderne Warschau

Het moderne Warschau
Het moderne Warschau
Nowe Miasto is het nieuwere stadsdeel van Warschau en ligt ten noorden van de Wisla rivier. Dit is het moderne deel van Warschau en je hebt hier volop mogelijkheden om te winkelen. De grote winkelstraten van Warschau zijn Chmielna en Mokotowska.


Paleis voor Cultuur en Wetenschappen

'Empire State Building' in Polen

Warschau Paleis voor Cultuur en WetenschappenWaar je ook bent in Warschau, het enorme Paleis voor Cultuur en Wetenschappen wijst je altijd de weg naar het centrum van de stad. De enorme kolos (50 miljoen stenen waren voor de bouw nodig) was in 1955 een geschenk van Stalin, de leider van de toenmalige Sovjet-Unie, aan Polen. In het midden van de Koude Oorlog was dit het communistische antwoord op het Empire State Building in New York. Nog steeds is het 'paleis' het hoogste gebouw van Polen; maar de Polen zelf hebben gemengde gevoelens over dit Sovjet Paleis. Vanaf de 30ste etage heb je een mooi uitzicht over Warschau.
Foto: Het Paleis voor Cultuur en Wetenschappen in Warschau

Chopin

Home is where the heart is...

Warschau is de stad van ChopinWist je dat Frederic Chopin, de beroemde componist en pianist, geboren en opgegroeid is in Warschau? Hoewel hij zijn verdere leven vooral doorbracht in Frankrijk, was zijn hart vooral in Warschau... na zijn dood dan.
Hoewel zijn lichaam werd begraven op Père-Lachaise in Parijs, werd de urn met zijn hart bijgezet in de Heilige Kruiskerk in Warschau. Ook zijn geboortehuis in Zelazova Wola is een echt bedevaartsoord en verder staat er in het Lazienki park in Warschau een Chopinmonument. Het Chopin museum in Warschau, Polen
Het Chopin museum in Warschau

Polen vakantie


  Reisgenieten.nl

  Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

  Cookies

  Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen