Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Praktische reisinformatie

  • Trein op het hoofdstation van Chisinau, de hoofdstad van Moldavië

    Trein op het hoofdstation van Chisinau, de hoofdstad van Moldavië

    Praktische reisinformatie

Vakantie naar Moldavië

Moldavië ligt voor onze begrippen in een uithoek van Europa. Er komen is een lange reis. Georganiseerde reizen? Eh, nee. Snelwegen die kant op? Die zijn er niet. Met het vliegtuig dan? Geen probleem, maar je moet minstens een keertje overstappen en veelal vertrekt je vliegtuig vanaf een weggestopte gate.

Moldavië met de trein

Als je tijd hebt, dan is de trein een van de opties om Moldavië te bezoeken. De snelste route is via Boekarest. Via Warschau is een andere mogelijkheid. Vanuit het oosten heb je meer keus. Dan kun je via St. Petersburg, Moskou of vanuit Odessa naar Moldavië reizen.

Moldavië per vliegtuig

Chişinău International Airport is het vliegveld van Moldavië. De luchthaven ligt vlakbij de hoofdstad.
Vanuit Nederland en België heb je minimaal een overstap naar Moldavië. De handigste manier om naar Moldavië te vliegen is via Frankfurt, München of Wenen. Via Boekarest, Boedapest of andere steden in Oost-Europa kan eventueel ook.

Moldavië met de auto

Met de auto naar Moldavië is een reis van meer dan 2000 kilometer. Je kunt via Polen en de Oekraïne of via Hongarije en Roemenië. Houdt rekening met slechte wegen.

Taal

In Moldavië wordt zowel Moldavisch als Russisch gesproken. Slechts een deel van de bevolking spreekt (een beetje) Engels.

Moldavie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!