Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Chisinau

  • Chisinau, de hoofdstad van Moldavië aan de oostgrens van Europa

    Chisinau, de hoofdstad van Moldavië aan de oostgrens van Europa

    Chisinau

Hoofdstad Moldavië

De hoofdstad van Moldavië heeft een klein vriendelijk centrum met een plein, een groot park en wat straatjes met historische gebouwen en restaurantjes. Chisinau (uitspreken als "Kisinau") is verder een stad met grote eentonige woonblokken die herinneren aan de Sovjettijd.

Moldavië is een van de armste regio's van Europa en dat zie je terug in de stad. Een deel van de bevolking heeft een Roemeens paspoort en mag daarmee in Europa werken en trekt weg. Het Etnografisch Museum en het Pushkin Museum behoren tot de belangrijkste attracties van Chisinau.

Chisinau bestaat uit 5 districten: Centru, Botanica, Buicani, Rîscani en Ciocani.

Chisinau op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Moldavie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!