Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Moldavië vakantie

Bezienswaardigheden en bijzondere uitstapjes

Welkom in Moldavië, een land dat ingeklemd ligt tussen Roemenië, Oekraïne en het pseudo-landje Transnistrië. De hoofdstad Chisinau ligt in het hart van Moldavië en heeft ongeveer 700.000 inwoners. In totaal wonen er zo'n 4,5 miljoen mensen in Moldavië.

De mooiste plaatsen in Moldavie

Moldavië Top 10

Moldavië Top 10
De Moldavische wijnvoorraad van de Russische president Poetin

Moldavië is een bijzonder land. Vooral vanwege haar ligging en de invloeden uit de Sovjettijd. Behalve de hoofdstad is er nog veel meer te zien in het land. De Top 10 met de meest opvallende bezienswaardigheden en plekken van Moldavië die je gezien moet hebben.

Moldavië Top 10

Chisinau

Chisinau
Chisinau

De hoofdstad van Moldavië heeft een klein vriendelijk centrum met een plein, een groot park en wat straatjes met historische gebouwen en restaurantjes. Chisinau (uitspreken als "Kisinau") is verder een stad met grote eentonige woonblokken die herinneren aan de Sovjettijd.

Chisinau

Praktische reisinformatie

Praktische reisinformatie
Op het hoofdstation van Chisinau

Moldavië ligt voor onze begrippen in een uithoek van Europa. Er komen is een lange reis. Georganiseerde reizen? Eh, nee. Snelwegen die kant op? Die zijn er niet. Met het vliegtuig dan? Geen probleem, maar je moet minstens een keertje overstappen en veelal vertrekt je vliegtuig vanaf een weggestopte gate.

Praktische informatie

Transnistrië bezoeken

Transnistrië bezoeken
Transnistrië

Wanneer we de grens van Transnistrië passeren en na een half uurtje hoofdstad Tiraspol bereiken, staat een oude bekende ons al op te wachten. Het is Vladimir Iljitsj Lenin! Het enorme beeld geeft aan hoezeer het pseudo-landje aansluiting zoekt bij Rusland. Net als de meeste landen erkent Rusland Transnistrië niet, maar ondersteund het wel met gas en een vredesmacht.

Transnistrië


Het landschap van Moldavië is heuvelachtig met uitgestrekte bossen. Er zijn geen hoge bergen. Het hoogste punt is de Deallul Balanesti met 430 meter.

Bezienswaardigheden

Meer informatie

Moldavië algemeen

Moldavië is een republiek en ligt grotendeels tussen de Proet (een zijrivier van de Donau) en de Dnjestr rivier. Het land wordt begrensd door Roemenië en de Oekraïne. Moldavië is 33.700 km² groot. Er wonen zo'n 3,5 miljoen mensen. Het is er 1 uur later dan in Nederland en België.

Mooie hotels

Moldavie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!