Attracties en uitstapjes Curaçao

  • Uitgaan op Curaçao in een van de vele trendy clubs

    Uitgaan op Curaçao in een van de vele trendy clubs

    Attracties en uitstapjes Curaçao

Leuke dingen doen

Behalve het strand, het duiken, de hippe uitgaansgelegenheden en het goede leven is er nog meer te doen op Curaçao. Een overzicht met musea, attracties en uitstapjes.

Curaçao Sea Aquarium

In het Sea Aquarium op Curaçao zie je ondermeer pijlstaartroggen, pelikanen, zeeschildpadden, flamingo's en zeeleeuwen. Bijzonder is het voederen van de haaien. Verder zijn er diverse shows met de dieren in de hoofdrol. Bij de Dolfijn Academie Curaçao is er naast de dagelijkse dolfijn-demonstraties ook gelegenheid om met deze bijzondere dieren te zwemmen.

Park Tropical Zoo

In deze kleinschalige en traditionele dierentuin op Curacao kun je apen, leeuwen, beren en andere zoogdieren kijken. Verder zijn er reptielen en vogels.

Struisvogelfarm

In de buurt van Hato ligt een enorme struisvogelfarm met ruim 800 dieren. Er is een rondleiding met gids die alles over deze grote vogels vertelt.

Curaçao museumgids

Maritiem Museum in Willemstad op Curacao

Museum Kura Hulanda

Dit museum is grotendeels gewijd aan de slavernijgeschiedenis en de landen in Afrika waar de slaven vandaan kwamen.

Maritiem Museum

In een oud pand uit 1729 is het Maritiem Museum van Curacao gevestigd. In het museum is er aandacht voor de ontdekkingsreizen, de slavenhandel, de marine, maar ook hedendaagse zaken zoals de olieindustrie en cruiseschepen op het eiland.

Archeologisch Antropologisch Museum

Dit museum toont voorwerpen uit de oudheid en ook zijn er voorwerpen uit de koloniale tijd te zien.

Curacaos Museum

Het Curacaos Museum is gevestigd in een voormalig militair hospitaal. Hier werden vroeger patiënten met gele koorts in quarantaine gehouden. De collectie van het museum bestaat uit ingerichte kamers uit de 19e eeuw, oude kaarten en archeologische vondsten van de vroegere indiaanse bewoners. Ook is er de cockpit van De Snip te zien. Dit toestel KLM toestel vloog in 1934 als eerste van Amsterdam naar Curacao.

Munten Museum

Het munten museum is onderdeel van de Centrale Bank van de Nederlandse Antillen en laat de geschiedenis van het geld op de Antillen zien. Het museum laat ook zien hoe vroeger geldtekorten werden opgelost. Het geld werd simpelweg gevierendeeld en ook lieten een aantal rijke families hun eigen geld slaan.

Museumgids Willemstad en Curaçao

Curacao vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners