Curaçao bezienswaardigheden

  • Het water rond Curaçao is bezaaid met mooie snorkel- en duikspots

    Het water rond Curaçao is bezaaid met mooie snorkel- en duikspots

    Curaçao bezienswaardigheden

Beleef het ultieme eilandgevoel

Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en het hele jaar door zon. Maar ook een prachtige locatie om te gaan duiken, uitgaan en te genieten van de ontspannen Caribische levensstijl en het lekkere eten. Geniet en relax. Bon bini!

De stranden van Curaçao

Een van de trendy beachclubs op Curaçao in de Nederlandse Caraïben
Relaxen bij een van de trendy beachclubs op Curaçao

Populairste hotspots

In een aantal beschutte baaien aan de zuidwestkust van Curaçao vind je enkele leuke stranden. Vaak kun je ook duiken of snorkelen vanaf deze stranden.

Playa Kalki aan de Westpunt is via een trap langs de kalkstenen rotsen te bereiken. Iets zuidelijker ligt het Playa Kenepa, een mooi zandstrand. Playa Santa Cruz is een mooi breed en beschut strand met palmbomen. Draaibooi Baai is zonder twijfel het strand met de mooiste naam. Mambo Beach en Jan Thiel Baai liggen dicht bij Willemstad en zijn de populairste en drukste stranden van het eiland.
Wil je echt relaxen; bezoek dan de Groote Knip. Een mooie baai met knalblauw water op de westelijke helft van Curaçao.

Natuurparken op Curaçao

Naast de stranden en de geweldige onderwaterwereld, zijn op Curaçao nog veel meer plaatsen de moeite van een bezoek waard, want aan natuur ontbreekt het niet op het eiland.

Landschap

Door het tropische klimaat en de droogte bestaat de vegetatie op Curaçao grotendeels uit cactussen, struiken en bomen die goed tegen de droogte kunnen. De Divi Divi is een opvallende vooroverhangende boom die typisch voor het eiland is.
De noordkant van Curaçao is ruig. De beroemde stranden liggen voornamelijk rond de baaien aan de zuidkant.

Opvallend blauwe hagedis op Curaçao

Nationaal Park Christoffel

Het Christoffelpark is vernoemd naar de 375 meter hoge Cristoffelberg in het noordwestelijke deel van Curaçao en beslaat naast deze berg ook een drietal voormalige plantages. Het nationale park is ca. 1900 ha groot. Naast de natuur, de Boka Grandi inham aan de noordkust en de zoutpannen zijn in het park ook ca. 1000 tot 2000 jaar oude indiaanse rotstekeningen te zien. Van de vroegere plantages zijn alleen nog de oude ruïnes van landhuis Zorgvlied en het 17e eeuwse landhuis Savonet over. Dit laatste landhuis dient tegenwoordig als toegang tot het park. In het landhuis is tevens een museum gevestigd over de indianen, de eerste bewoners van Curaçao.
In het park zijn zowel tochten per auto als per voet uitgestippeld. Wil je dieren zien? Kom dan heel vroeg wandelen. Met een beetje geluk zie je kolibries, caracara's, leguanen en roodstaartherten.

Park Hof'i Pastor

Natuurpark Hof'i Pastor is slechts een klein natuurpark en is geschikt voor een korte wandeling. Mooiste punt in het park is de 800 jaar oude kapoboom.
Het park is te vinden langs de weg naar Westpunt.

Parke Nashional Shete Boka

Enkele inhammen aan de noordkust worden gebruikt als broedplaats door zeeschildpadden, maar de kans om de dieren te zien is vrij klein. De Boka Tabla is een door het zeewater uitgesleten rots. Via een smalle trap kun je bij de grot komen. De Boka Pistol is vernoemd naar het geluid dat het water hier maakt wanneer de zee hier op de rotsen knalt en door de spleten naar boven spuit.
Het park is te vinden langs de weg naar Westpunt.

Willemstad op Curacao

Bezienswaardigheden Curaçao

Geschiedenis, cultuur, natuur

Andere bezienswaardigheden op Curaçao zijn ondermeer:

Chobolobo

In het Chobolobo landhuis in Salinja wordt sinds 1948 plaatselijke likeur geproduceerd. Tijdens een bezoek kunnen er verschillende soorten likeur geproefd en gekocht worden. (Misschien een aardig souvenier voor de thuisblijvers die op de bloemen hebben gepast?)

Hato grotten

In het kalksteen aan de noordkust, onder de Hato luchthaven, liggen de Hato grotten. De ondergrondse ruimtes zijn tot 17 meter groot. Naast de gebruikelijke stalagmieten- en tieten en koraalformaties is er een vleermuizenkolonie. In de grotten zijn ook enkele oude indiaanse rotstekeningen van de vroegere bewoners van Curaçao gevonden. Op regelmatige tijden worden rondleidingen gegeven.

Landhuizen op Curaçao

Op Curaçao vind je buiten Willemstad vele fraaie oude landhuizen uit de koloniale tijd toen overal op Curaçao plantages gevestigd waren. Een klein overzicht:

Landhuis Cerito

Landhuis Cerito heette vroeger 'De Vrede'. Het ligt aan de Schottegatweg en is herkenbaar aan de rode kleur en de driehoekige gevels. Het landhuis is privébezit.

Jan Kock

Het landhuis Jan Kok is het oudste van het eiland. Het landhuis werd gebouwd in 1654. Hiervandaan heb je uitzicht over de zoutvlaktes met de flamingo's.

Landhuis Brievengat

Landhuis Brievengat is gebouwd in 1730 en hoorde bij de gelijknamige plantage. De torens dienden als wachtpost en als cel voor slaven.

Landhuis Brakke Put Mei-Mei

Dit landhuis was vroeger de middelste van drie woningen. In het landhuis is tegenwoordig een restaurant gevestigd.

Curacao vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners