Thema reizen

De leukste plek op het juiste moment

Thema reizen worden steeds populairder. Zo kun je tijdens je vakantie op zoek gaan naar de mooiste James Bond locaties of Harry Potter plekken. Ook een bepaald moment kan een goede gelegenheid voor een leuk reisje zijn. Denk aan het carnaval in Rio, het tomatengevecht La Tomatina in het dorpje Buñol in de Spaanse provincie Valencia of beleef de zonnewende tijdens Manhattanhenge in New York.

De mooiste plaatsen in Thema

Mooiste plaatsen om oud en nieuw te vieren. Per tijdzone

Mooiste plaatsen om oud en nieuw te vieren. Per tijdzone
De Harbour bridge in Sydney, Australie. Het is de plek om Oud & Nieuw te vieren in Down Under

Waar vier jij Oud & Nieuw? Of wil jij meerdere keren het nieuwe jaar in duiken op dezelfde avond? Met een beetje planning kan het! Als de nieuwjaarsduik aan de ene kant van de aardbol al voorbij is, moeten ze aan de andere kant van de globe de champagne nog opentrekken. Dankzij 24 tijdzones kun je de jaarwisseling meerdere keren achtereen meemaken. Reisgenieten selecteerde voor iedere tijdzone -van Polynesië tot Hawaii- de beste plaatsen om de jaarwisseling te gaan vieren!

Jaarwisseling rond de wereld

Manhattanhenge

Manhattanhenge
New York

Het stratenpatroon van Manhattan lijkt wel een beetje op een schaakbord. Twee keer per jaar gaat de zon precies onder in het verlengde van de straten die van oost naar west lopen. Dit verschijnsel wordt Manhattanhenge genoemd (naar Stonehenge) en levert mooie foto's op.

Manhattanhenge

Mooiste duikbestemmingen

Mooiste duikbestemmingen
En opeens zwem je tussen de dolfijnen... De mooiste duikbestemmingen ter wereld

Onderwater waan je jezelf in een compleet andere wereld met een geheel eigen landschap. Kleurrijke vissen, wrakken en koraal in de meest wonderlijke vormen. Wat zijn de mooiste duikbestemmingen van de wereld?

Duikbestemmingen

Alle spoorweg maatschappijen van de wereld

Alle spoorweg maatschappijen van de wereld
India is een treinland bij uitstek

De trein is een ontspannen en avontuurlijke manier om te reizen. Hieronder een overzicht van alle belangrijke internationale spoorwegmaatschappijen. De meeste sites bieden een online spoorboekje, ideaal als voorbereiding voor je vakantie. Bijvoorbeeld voor een lokaal tripje, of voor het uitzoeken van je voor- en na transport naar het vliegveld. De echte avonturiers kiezen voor een complete treinvakantie, bijvoorbeeld de Trans Siberië Express, de Sahara Expresse dwars door Afrika of de Indian Pacific; de langste rechte spoorlijn ter wereld.

Alle Spoorwegen

Wanneer ben je een Globetrotter?

Wanneer ben je een Globetrotter?
Een Globetrotter laat zich door niets en niemand ontmoedigen!

Afrika, Australie, Azie, Amerika, Europa of zelfs de Noordpool. Als wereldreiziger ligt de hele wereld aan je voeten. Als globetrotter heb je geen last van heimwee, maar juist van reiskriebels. Zodra dat onbestemde gevoel weer opkomt, vertrek je naar de volgende nieuwe plek. Doe de onderstaande test en ontdek of jij geschikt bent als Globetrotter. Geslaagd? Laat nog eens weten hoe het jou als wereldreiziger vergaat en waar je allemaal (nog niet) bent geweest. En je weet, de mooiste plek is altijd de volgende die je gaat meemaken. Enjoy!

Globetrotter Kwis

Landen die niet bestaan: Micronaties Top 10

Landen die niet bestaan: Micronaties Top 10
Vrijstaat Christiania in Kopenhagen

Een micronatie is een minuscuul zelf uitgeroepen landje dat onafhankelijk zegt te zijn. In de praktijk neemt bijna niemand deze micronaties serieus. Het zijn neplanden. Ze worden niet officieel erkend en zijn vaak gebasseerd op een maas in de wet of zijn begonnen als geintje. Naar schatting zijn er zo'n 400 micronaties wereldwijd. Een overzicht van de tien meest curieuze micronaties op onze aardbol, soms dichter bij huis dan je denkt!

Micronaties

Thema vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners