Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Brussel uitstapjes omgeving

  • Het Atomium, aan de rand van Brussel

    Het Atomium, aan de rand van Brussel

    Brussel uitstapjes omgeving

Bezienswaardigheden rond Brussel

Brussel is een belangrijk knooppunt van wegen en treinen in het relatief kleine België. Alle delen van het land zijn vanuit de hoofdstad snel en eenvoudig te bereiken. Leuke uitstapjes die je in de omgeving van Brussel kunt maken zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de historische steden Leuven en Mechelen. Of bezoek bijvoorbeeld Halle of Waterloo (van de beroemde 'Slag bij').

Tervuren

Afrika en het Zoniënwoud

Even buiten de stad, bij het plaatsje Tervuren, ligt het beroemde Zoniënwoud. Het bos werd door de Romeinenen gebruikt voor de productie van houtskool. Nu is een romantische omgeving en een geliefde recreatieplek bij de Brusselaars. Ook in Tervuren ligt het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Wat ooit begon als een tentoonstelling van Koning Leopold II in 1897 over de Belgische kolonie Congo, groeide uit tot een groot museum over Afrika.
Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

Studentenstad Leuven

De langste toog van België

De Oude Markt in het studentenstadje Leuven in de omgeving van Brussel wordt wel eens gekscherend de langste toog van België genoemd. In ieder geval beschikt de oudste studentenstad van het land over een gezellig en bruisend uitgaansleven.

De grootste bezienswaardigheden van Leuven zijn het bijzondere stadhuis en het Begijnhof. Het gotische stadhuis en de Pieterskerk liggen aan de Grote Markt in het hart van de stad. Om de hoek ligt de Oude Markt, dat vrijwel geheel omringd wordt door cafe's. Een bezoek aan Leuven kan dan ook niet zonder een lekker pintje te pakken.

Groene gordel Brussel

De Groene Gordel omarmt de stad Brussel. Er liggen talrijke prachtige parken en tuinen. Je kan er heerlijk een dagje fietsen door de glooiende landschappen. Onderweg kun je bijvoorbeeld even afstappen en genieten van een pintje bij een van de verrassende geuzenbrouwerijen.

Brussel uitstapjes omgeving op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Belgie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!