Lang weekend België: vakantie net over de grens

 • Lang weekend België: vakantie net over de grens. Vakantie België. Lekker anders. Verrassend dichtbij...

  Lang weekend België: vakantie net over de grens

  Vakantie België. Lekker anders. Verrassend dichtbij...

 • Lang weekend Antwerpen. Antwerpen, de gezelligste en leukste stad van België

  Lang weekend Antwerpen

  Antwerpen, de gezelligste en leukste stad van België

 • Brussel stedentrip. Hoofdstad van België, Vlaanderen én Europa

  Brussel stedentrip

  Hoofdstad van België, Vlaanderen én Europa

 • Brussel museumgids. De mooiste en meest bijzondere musea van Brussel

  Brussel museumgids

  De mooiste en meest bijzondere musea van Brussel

Vakantie België. Lekker anders. Verrassend dichtbij...

Belgie is ongeacht het seizoen één van de populairste bestemmingen voor een korte vakantie of dagje uit. Niet vreemd, want Belgie is een veelzijdige bestemming en is eenvoudig te bereiken met auto of trein. In de historische steden is er veel te zien en te doen en ook kun je er prima shoppen of uitgaan. Ga je meer voor de natuur of een actief uitstapje, dan zijn bijvoorbeeld de Belgische Ardennen een mooie bestemming.

De mooiste plaatsen in Belgie

Lang weekend Antwerpen

Lang weekend Antwerpen
De Keizerslei met het Centraal Station

Antwerpen is de tweede stad van Belgie. Deze van oorsprong middeleeuwse stad is niet alleen groot geworden door de grote haven aan de Schelde, maar ook door de centrumfunctie voor de internationale diamanthandel. Bij toeristen is de stad vooral populair vanwege het historische centrum, het winkelen en de gezellige uitgaansgelegenheden.

Antwerpen

Brussel stedentrip

Brussel stedentrip
De Grote Markt van Brussel bij nacht. De 96 meter hoge toren is het stadhuis

Brussel is een drie-dubbele-hoofdstad. Het is de zowel de hoofdstad van het Koninkrijk België, als de hoofdstad van Vlaanderen, als het regeringscentrum van de Europese Unie. Brussel is ook nog eens een meertalige stad. Historisch gezien werd er in Brussel vrijwel alleen Nederlands gesproken, maar sinds de zelfstandigheid van België ging het Frans domineren omdat het in die tijd de taal van de elite was. Ook kun je er met je Nederlands en Engels terecht.

Brussel

Brussel museumgids

Brussel museumgids
Uitzicht op Brussel

Brussel heeft een ruim aanbod van uiteenlopende musea. Een overzicht van de verschillende bijzondere musea in de Belgische hoofdstad.

Museumgids

Art Nouveau en Art Deco

Art Nouveau en Art Deco
Art-nouveau raam

Brussel staat bekend vanwege haar vele prachtige Art Nouveau en Art Deco huizen. Ondanks dat in de loop van de tijd al veel gebouwen verdwenen zijn, zijn er nog heel veel te zien, bijvoorbeeld in de omgeving van de Louizalaan. De woning van architect Viktor Horta is geheel in Art Nouveau stijl ingericht en is open voor publiek.

Art Nouveau en Art Deco

Brussel uitstapjes omgeving

Brussel uitstapjes omgeving
Het Atomium, aan de rand van Brussel

Brussel is een belangrijk knooppunt van wegen en treinen in het relatief kleine België. Alle delen van het land zijn vanuit de hoofdstad snel en eenvoudig te bereiken. Leuke uitstapjes die je in de omgeving van Brussel kunt maken zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de historische steden Leuven en Mechelen. Of bezoek bijvoorbeeld Halle of Waterloo (van de beroemde 'Slag bij').

Omgeving Brussel

Brugge bezienswaardigheden

Brugge bezienswaardigheden
De piepkleine geveltjes van oude arbeidershuisjes in Brugge

Vanwege de fraaie binnenstad is Brugge een populaire stad onder toeristen. Gezien de drukte soms te populair. Niettemin is Brugge een bezoek meer dan waard, omdat het middeleeuwse stadshart goed behouden is gebleven. Alle bezienswaardigheden liggen binnen de oude stadswallen en zijn lopend goed bereikbaar.

Brugge

Gent weekendje weg

Gent weekendje weg
Het prachtige historische centrum van Gent

Gent is een levendige studentenstad met talloze kroegen, eetcafe's en leuke restaurantjes en heeft een mooi historisch centrum. Gent is snel en eenvoudig te bereiken vanuit Nederland en is een mooie bestemming voor een heerlijk lang weekendje weg over de grens.

Gent

Belgische Ardennen vakantie

Belgische Ardennen vakantie
In de lente wordt in Stavelot carnaval gevierd. Bezoekers worden aangemoedigd door honderden 'Blanc Moussis', gekleed in een witte kapmantel en een rode lange neus.

De Belgische Ardennen liggen in het oostelijk deel van Belgie. Het gebied strekt zich uit van Nederland tot aan de Luxemburgse en Franse grens en is bekend vanwege haar heuvels, uitgestrekte bossen, Hoge Venen (rondom Baraque Michel), maar ook steile rotsen, druipsteengrotten (Remouchamps) en bronnen (Spa). Niet voor niets zijn de Ardennen een populaire dicht-bij-huis bestemming. Je kunt er heerlijk genieten van de natuur en outdoor sporten beoefenen zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, kajakken, klimmen en paragliding.

Wallonie & Ardennen

Waalse steden

Waalse steden
Met leisteen bedekte gevels in een van de kleine stadjes in de Belgische Ardennen

Belgie is natuurlijk veel meer dan de bekende steden Antwerpen, Brussel en Gent. Op slechts een paar uurtjes rijden ben je in Wallonië, het Franstalige deel van België. Een overzicht van de leukste Waalse steden. Ga je meer voor de natuur of een actief uitstapje, dan zijn bijvoorbeeld de Belgische Ardennen een mooie bestemming.

Waalse steden

Luik bezienswaardigheden

Luik bezienswaardigheden
Montagne de Bueren

De Waalse stad Luik ligt net over de grens bij Maastricht. Vroeger was Luik een grauwe industriestad waar je doorheen moest ploeteren op weg naar het zuiden. Nu is Luik een leuke stad met een eigen elan en is ook nog eens verassend dichtbij. De mooiste aankomst is per trein (makkelijkste vanuit Maastricht); je arriveert op het spectaculaire Luik Guillemins. Ga mee op bezoek in Luik, de derde stad van België.

Luik

Ontdek de Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardennen
De grotten van Hotton brengen je via een spelonk 65 meter onder de grond

De Belgische Ardennen bieden talloze mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Zowel voor rustzoekers, sportievelingen of voor het hele gezin, er is van alles te doen en te beleven in dit deel van Belgie. Naast de mooie natuur, zijn er ook volop culturele plaatsen om te bezoeken. En zijn er talrijke sportieve mogelijkheden zoals kanoën, mountainbiken en klimmen.

Ardennen uitstapjes

Belgische Ardennen Actief

Belgische Ardennen Actief
Fietsen in het spoor van Eddy Merckx

De Belgische Ardennen liggen op een steenworp reizen vanuit Nederland. Dankzij het wisselende landschap en de uitgestrekte natuur is het een aantrekkelijk gebied voor een actieve vakantie en kun je er outdoor sporten beoefenen zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, kajakken, klimmen en paragliding.

Ardennen Actief

C'est du Belge. De Grote Belgie Quiz

C'est du Belge. De Grote Belgie Quiz
Doe de quiz en test wat jij weet over Belgie!

Nederlanders denken alles beter te weten. Vooral als het over Belgie gaat. Wat weet jij eigenlijk over onze Belgische zuiderburen? Hoogste tijd om je kennis te testen en te ontdekken wat jij weet over onze buren. Test je kennis in 11 vragen. Welkom bij de grote Belgie Quiz!

Vakantie kwis

Korte vakantie of weekend weg in België

Korte vakantie of weekend weg in België
Met de trein op vakantie in België

België is, ongeacht het seizoen, één van de populairste bestemmingen voor een korte vakantie of dagje uit. Niet vreemd, want België is een veelzijdige bestemming en is eenvoudig te bereiken met de auto of trein. In de historische steden is er veel te zien en te doen en ook kun je er prima shoppen of uitgaan. Ga je meer voor de natuur of een actief uitstapje, dan zijn bijvoorbeeld de Ardennen een mooie bestemming.

België Praktisch

Belgie reisgidsen en Vlaamse romans

Belgie reisgidsen en Vlaamse romans
Belgie reisgidsen en Vlaamse romans

De vakantie is een uitgelezen moment om een lekkere stapele boeken mee te nemen. In de Belgische Boekshop vind je een ruim aanbod van toepasselijke en praktische boeken. Van reisgidsen over Belgie, de Ardennen en de Belgische kunststeden tot romans over Belgie.

Belgische boeken

Reisaanbiedingen België

Een vakantie of weekendje weg naar België is snel geregeld. Een greep uit het aanbod met de populairste reizen van de grote reisorganisaties.

Reisaanbiedingen

Belgie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners