Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Brussel museumgids

  • Uitzicht op Brussel

    Uitzicht op Brussel

    Brussel museumgids

De mooiste en meest bijzondere musea van Brussel

Brussel heeft een ruim aanbod van uiteenlopende musea. Een overzicht van de verschillende bijzondere musea in de Belgische hoofdstad.

Brussel. De geboortestad van Magritte

Brussel is de geboortestad van schilder René Magritte. De surrealist werd beroemd met zijn schilderij Dit is geen pijp maar heeft daarnaast nog talrijke andere werken gemaakt. Hij behoort tot de meest gereproduceerde schilders. Het woonhuis van Magritte is open voor bezichtiging (Esseghemstraat 135 in Brussel-Jette; magrittemuseum.be). In 2009 opende er ook een nieuw, groot museum over de schilder in het centrum van Brussel (Regentschapstraat 3; Magritte museum).

Plasticarium

Het museum van popplastic van 1960 tot heden heeft een grote collectie kunst, meubels en andere voorwerpen uit de tijd van het fel oranje platic.

Museum voor Oude Kunst

Met ondermeer schilderijen van Bruegel en Rubens. Museum voor Oude Kunst +

Het museum voor Moderne Kunst

met 19e en 20e eeuwse schilderijen en beelden.

Het Horta Huis

Huis geheel in Art Nouveau stijl. Zie kader elders op deze pagina.

Muziekinstrumentenmuseum (MIM)

Meer dan 7000 instrumenten uit alle windstreken en door alle eeuwen heen.

Jubelparkmuseum

Kunst en geschiedenis uit de hele wereld.

Museum voor Natuurwetenschappen

Het Museum voor Natuurwetenschappen herbergt de grootste dinosauriërs tentoonstelling van Europa.

Autoworld Museum

Het mooiste automuseum van België heeft een groot aantal bijzondere auto's in haar bezit. Niet alleen auto's waar John F. Kennedy en Roosevelt in hebben gereden, maar ook auto's van merken van eigen bodem zoals FN en dat andere merk b.N.. Autoworld Museum +

Museum BELvue

Alles over de Belgische geschiedenis

Afrika museum

Het Afrikaanse land Congo was vroeger een Belgische kolonie. In Tervuren, een aangenaam voorstadje aan de rand van Brussel, is een groot Afrikamuseum gevestigd. Tervuren kun je bereiken met de auto en met de tram. Afrika museum +

Musea omgeving Brussel

Centrum voor het Beeldverhaal

Het Maison Wacquez of het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal is een 'Must visit' voor alle stripliefhebbers. Kuifje, Suske en Wiske, Guust Flater, Lucky Luke en noem maar op; allemaal komen ze aan bod. N.B. ben je echter op zoek naar het echte Hergé museum (Kuifje, Quick en Flupke), dan moet je naar het plaatsje Nouveau-la-Neuve, zo'n 30 km buiten Brussel. Centrum voor het Beeldverhaal +

Belgie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!