Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Het oerbos van Białowieża

  • Het oerbos van Bialowieza in Polen

    Het oerbos van Bialowieza in Polen

    Het oerbos van Białowieża

Een bezoek aan het strikte bioreservaat

De bossen van Białowieża zijn zo'n 1250 km2 groot. Ongeveer de helft ligt op Pools grondgebied, het andere deel ligt over de grens in Wit-Rusland. De bossen zijn uniek omdat hier de laatste oorspronkelijke stukken laaglandbossen van Europa liggen. In het oerbos leven meer dan 200 vogelsoorten, zeldzame kuddes wisenten (Europese bizons), maar ook lynxen en wolven.

Specht in het oerbos van Bialowieza in Polen
Specht in het oerbos van Bialowieza in Polen

Ongerept oerbos

Om het meest ongerepte deel van het bos te bezoeken, het biosfeer-reservaat van de Unesco werelderfgoedlijst, heb je een officiële gids nodig. Het beste regel je deze vooraf zodat de gids de benodigde vergunning kan regelen. Tijdens een wandeling door het oerbos kom je van alles te weten over het bos en de dieren.
Vooral in het voorjaar en najaar is het met alle vogels een spektakel van jewelste.Vergeet niet een verrekijker en/of een camera met een telelens mee te nemen!

Polen vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!