Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Vakantie Luxemburg: De regio's van het land

LuxemburgLuxemburg

Op reis in het Groothertogdom

Ondanks dat Luxemburg een relatief klein land is, biedt het uiteenlopende landschappen met ieder een geheel eigen karakter.Oesling

Het noordelijk deel van het land, de Oesling, is bosrijk en heuvelachtig en wordt ook wel de 'Luxemburgse Ardennen' of 'Eisleck' genoemd.


Bon Pays

De hoofdstad Luxemburg ligt in het meer agrarische Goedland of 'Bon Pays' dat het zuidelijk deel van Luxemburg beslaat.


Klein Zwitserland

Het rotsachtige Müllerthal in het oosten van het land wordt ook wel Klein Zwitserland of 'La petite Suisse Luxembourgeoise' gemoemd.


La Vallée de la Moselle

Aan de oostgrens ligt het fraaie Moezeldal (la Vallée de la Moselle). Langs de rivier loopt de Luxemburgse Wijn­route die langs verschillende wijndorpen voert.


Land van de Rode Aarde

Het Land van de Rode Aarde of 'Minette' ligt helemaal in het zuiden. De Romeinen haalden hier lang geleden al ijzer uit de grond. De mijnbouw en industrie kwam hier in de vorige eeuw tot een hoogtepunt, maar door diverse crises is er tegenwoordig nog weinig van over. In de afgravingen ontstaan nu nieuwe natuurgebieden.


Actieve vakantie Luxemburg

Wandelen

Luxemburg heeft een uitgebreid net van goed gemarkeerde wandelpaden. In de Ardennen, Klein-Zwitserland, het Moezeldal, Goedland en Minette leiden de paden langs afwisselende landschappen met uiteenlopende zwaarte. In de Ardennen en Klein Zwitserland zijn de paden soms smal kunnen flink stijgen en dalen. Goede wandelschoenen zijn dus een must!

Fietsen in Luxemburg

Fietsen in Luxemburg

Fietsen wordt steeds populairder en het netwerk met fietspaden wordt langzamerhand beter. Wil je steile hellingen voorkomen, kies dan voor paden vlak langs de riviertjes. Ook Mountainbikers kunnen in het gevarieerde landschap van Luxemburg ruimschoots aan hun trekken komen.

Klimmen in Luxemburg

(Rots)klimmen Luxembug

Klein Zwitserland in het oosten van Luxemburg biedt diverse mogelijkheid om te rotsklimmen, bijvoorbeeld bij het plaatsje Berdorf.

Wintersport Luxemburg

Wintersport Luxemburg

Er zijn geen afdalingshellingen in Luxemburg. Bij voldoende sneeuwval worden er 's winters wel langlauf-loipes aangelegd op de hogere delen van de Oesling, maar veel is het niet.
comments powered by Disqus


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!