Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Klaagmuur

  • De Klaagmuur in Jeruzalem

    De Klaagmuur in Jeruzalem

    Klaagmuur

In het oude centrum

De Klaagmuur is een van de belangrijke monumenten in het oude centrum van Jeruzalem en is een bezoek meer dan waard. De Klaagmuur, of de westmuur, ondersteunt het deel van de Tempelberg waarop de Rotskoepel en de Al Aqsamoskee staan.

Nu ook voor vrouwen

Door een uitspraak van het Israëlisch Hooggerechtshof in 2013, is de Klaagmuur nu ook toegankelijk voor vrouwen. Bidden aan de muur voor vrouwen ging echter niet zomaar. De vrouwen werden het doelwit van ultraorthodoxe joden die elke vorm van vernieuwing verwerpen. Daarom is er bij de Klaagmuur een scheiding tussen mannen en vrouwen.

Waarom heet de Westmuur ook wel de Klaagmuur?

De Klaagmuur is de westelijke muur van de tweede Joodse tempel die ooit op de Tempelberg heeft gestaan. Omdat de Joden aan de muur klaagden over de verwoesting van hun tempel, wordt de muur ook wel de Klaagmuur genoemd.

Israel vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!