Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Israel vakantie

Voor een bijzondere reis

Israel is een bijzondere vakantiebestemming. Niet alleen vanwege de vele plaatsen die we kennen uit de Bijbelse verhalen, maar ook omdat het land bijna iedere dag wel in het nieuws is vanwege de strijd tussen de Palestijnen en de Joden. Maar los van de spanningen is het een bijzondere regio om rond te reizen. Hoogtepunten zijn ondermeer Jeruzalem, de Dode Zee en badplaats Tel Aviv. Zelf hadden we bijvoorbeeld ook graag Jericho willen bezoeken, maar dat was tijdens ons bezoek verboden.

De mooiste plaatsen in Israel

Jeruzalem bezienswaardigheden

Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem

Jeruzalem. De historische stad ligt op een kruispunt van het Westen en het Midden-Oosten. De geschiedenis van de stad is tot op de dag van vandaag veelbewogen- en dat is op z'n zachts uitgedrukt. Ondanks alle problemen tussen de bevolkingsgroepen en de claim van wie Jeruzalem de hoofdstad is, is de stad voor de toerist een interessante plek om te bezoeken. Ontdek de heilige en meest bijzondere plekken in Jeruzalem.

Jeruzalem

Via Dolorosa

Via Dolorosa
Via Dolorosa, de Lijdensweg van Jezus, in Jeruzalem

De Via Dolorosa loopt door de oude stad van Jeruzalem. Via deze straat zou Jezus, na zijn veroordeling door Pontius Pilatus, naar zijn executieplaats op Golgotha gelopen zijn. Via Dolorosa betekent dan ook in in het Latijns 'lijdensweg'.

Via Dolorosa

Klaagmuur

Klaagmuur
De Klaagmuur in Jeruzalem

De Klaagmuur is een van de belangrijke monumenten in het oude centrum van Jeruzalem en is een bezoek meer dan waard. De Klaagmuur, of de westmuur, ondersteunt het deel van de Tempelberg waarop de Rotskoepel en de Al Aqsamoskee staan.

Klaagmuur Jeruzalem

Tel-Aviv

Tel-Aviv
tel Aviv, Israël

Tel Aviv ligt aan de Middellandse Zee. Het is een vrije stad en tevens een zonzekere bestemming. Je kunt hier overdag genieten van zon en strand. En 's avonds kun je tot de late uurtjes het bruisende nachtleven in duiken.

Tel Aviv

Dode Zee

Dode Zee
De Dode Zee. Op de voorgrond zijn de zoutkristallen goed te zien

De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanover en Israël. Voor de doorsnee reiziger is dit bijzondere meer alleen vanuit Israël te bezoeken. De Dode Zee is niet alleen een heel zout meer (want dat is het), het is tevens het laagst gelegen meer ter wereld.

Dode Zee

Israel vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!