Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Kopenhagen Top 10 uitstapjes

De Inderhavn van Kopenhagen
De Inderhavn van Kopenhagen

10 verplichte stops tijdens je stedentrip in Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen bestaat uit een groot winkelgebied en is deels autovrij. Kongens Nytorv en Rådhuspladsen zijn de belangrijkste pleinen. De 2 koninklijke paleizen Amalienborg en Rosenborg staan in het noorden van het centrum van Kopenhagen. Het is een groen stadsdeel met musea, kerken en grote huizen. Het zuidelijke deel van het centrum, aan de overkant van de Inderhaven, heeft door de vele grachtjes een heel ander gezicht. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden. Wat moet je echt zien? De top 10 met de hoogtepunten van Kopenhagen.

Den lille Havfrue

1.
Zoals de Eiffeltoren bij Parijs hoort en het Atomium bij Brussel; zo hoort den lille Havfrue bij Kopenhagen. Het beeldje van de kleine zeemeermin staat aan de rand van de centrum aan het water. Eigenlijk ligt het beeldje een beetje uit de looproute, maar is niettemin een verplichte stop. Bij het beeldje ligt tevens het met wallen omringde Kastellet fort.

Nyhavn

De gezellige Nyhavn in Kopenhagen. Langs het water van de haven zijn volop terrasjes en restaurantjes te vinden
Terrasjes en restaurantjes aan de gezellige Nyhavn
2.
De gezellige Nyhavn is nu een van de vele leuke plekken in Kopenhagen. Ooit waren hier bordelen en tattooshops maar sinds de buurt is opgeknapt zijn er langs het water van de haven volop gezellige terrasjes en restaurantjes en kun je er lekker mensen kijken en genieten van het zonnetje.
De beroemdste bewoner van de Nyhavn was Hans Christian Andersen. Hij woonde op nummer 18 en 20 (aan de schaduwzijde).

Tivoli

Het beroemde amusementspark

Vanuit de grote zweefmolen in Tivoli heb je een fantastisch uitzicht over Kopenhagen
Vanuit de grote zweefmolen in Tivoli heb je een fantastisch uitzicht over Kopenhagen
3.
In het hartje van Kopenhagen, naast het Centraal Station, ligt het beroemde Tivoli. Wat ooit in 1843 begon met een eenvoudige draaimolen en achtbaan is uitgegegroeid tot een aangenaam amusementspark met leuke attracties. Overdag is het dankzij de bomen en bloemen en aangenaam park. 's Avonds wordt het park mooi verlicht. Tivoli is een leuke afsluiter voor je stedentrip naar Kopenhagen voor het hele gezin.

Rundetårn

De Ronde Toren

De Ronde Toren
De Ronde Toren
4.
De Ronde Toren in Kopenhagen is misschien wel de enige toren ter wereld waar je met een koets naar boven kunt rijden. De toren werd in 1640 gebouwd door koning Christian IV en was bedoeld als observatorium. In plaats van een trap kun je door een soort slakkenhuis naar boven lopen. Maar lopen hoeft niet. Tsarina Katharina de Grote liet zich in 1716 met een koets met 6 paarden naar boven rijden. Tegenwoordig is er een fietswedstrijd waarbij je zonder af te stappen naar boven moet fietsen. De ronde toren heeft een doorsnee van 15m en is 35 m hoog. Het pad omhoog is 209 meter lang en draait 7,5 keer rond de toren. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over Kopenhagen.
Adres: Købmagergade 52a. Web: rundetaarn.dk

Strøget

Winkelen op de stook

5.
De Østergade, Amagertorv, Vimmelskaftet, Nygade en de Frederiksberggade vormen samen 'de strook' (Strøget), het grootste voetgangersgebied van het centrum van Kopenhagen. Het is het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naast alle winkels en warenhuizen zijn er verscheidene cafe's en restaurants.

Rosenborg Slot

6.
Het Rosenborg Slot, in het noordelijke deel van het centrum van Kopenhagen, is in 1606 als zomerverblijf gebouwd door koning Christian IV. Nadat in de 18e eeuw een nieuw en groter paleis werd gebouwd in Frdensborg; werd het Rosenborg slot in de 19e eeuw een museum waar alle pracht en praal van de Deense vorsten is te zien van snuisterijen tot aan de schatkamer met de kroonjuwelen.

Amalienborg Slot

7.
In dezelfde wijk Frederikstaden als het bovengenoemde Rosenborg slot ligt de Amalienborg. Het paleis staat aan een groot achthoekig plein. Bij de oplevering in 1760 waren de gebouwen rond het plein bedoeld voor een viertal rijke families. Na brand in het toenmalige Christiansborg verhuisde de koninklijke familie naar de Amalienborg.

Christiansborg Slot

Het slot, de Kongelige Bibliotek en de Børsen

Christiansborg Slot Kopenhagen
Christiansborg Slot
8.
Op het eiland Slotsholmen, in het midden van de stad, ligt Christiansborg Slot. De koninklijke familie woont hier al 200 jaar niet meer maar gebruikt het gebouw soms voor officiele gelegenheden. Tevens herbergt het gebouw de Folketing, het Deense parlement. Tijdens het zomerreces is het gebouw voor publiek geopend.
Op hetzelfde eiland staat de Børsen. Het voormalige beursgebouw heeft een opvallende groene toren die omwikkeld is met een drakenstaart. Ook de Kongelige Bibliotek, en verschillende musea zijn op het eiland te vinden.

Marmorkirken

De marmeren Frederikskirken

Marmorkirken Kopenhagen
De koepel van de Marmorkirken
9.
Marmorkirken werd gebouwd door koning Frderik V. Zijn marmeren Frederikskirken moest het middelpunt worden van het nieuwe stadsdeel Frederikstaden. Voor de bouw die in 1749 startte werd gebruik gemaakt van Noors marmer. Omdat dit veel te duur bleek te zijn werd de bouw al snel stil gelegd en werd de kerk pas een eeuw later (met Deens marmer) afgemaakt. Het ontwerp van de kerk is geinspireerd op de St. Pieter basiliek in Rome. Behalve de kerk kun je ook de koepel beklimmen. Na een klim van 260 treden sta je bij het klokkenspel op de top van de enorme koepel en heb je een mooi uitzicht over de stad.

Het Rådhus en Rådhuspladsen

Het stadhuis van Kopenhagen
Het stadhuis van Kopenhagen
10.
Het bakstenen stadhuis van Kopenhagen werd begin 1900 gebouwd. De grote hal wordt gebruikt voor exposities en officiele gelegenheden. Opvallend is de hoge toren. De 105 meter / 298 treden hoge toren is een van de beste uitzichtspunten van de stad. Op het plein voor het stadhuis, het Rådhuspladsen, is de plaats om de jaarwisseling in Kopenhagen te vieren.

Overige tips Kopenhagen

Von Frelserskirke

Ook de gedraaide koperen torenspits van de Von Frelserskirke op Christianshavn is te beklimmen. Als beloning voor de klim van 400 treden krijg je een geweldig uitzicht over Kopenhagen.

Assistens Kirkegård

Op de begraafplaats Assistens Kirkegard in de wijk Nørrebro liggen beroemdheden als Hans Christian Andersen en wetenschapper en nobelprijswinnaar Niels Bohr begraven.

In de regio
Kopenhagen bezienswaardigheden
Vrijstaat Christiania Kopenhagen(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!