Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Oslo bezienswaardigheden

Oslo aan het waterOslo aan het water

De hoofdstad van Noorwegen

Veel vakantiegangers aan Noorwegen kennen Oslo alleen van de aankomst met de boot. Vanaf de veerhaven rijdt je meteen de snelweg op de stad uit. Toch heeft de hoofdstad van Noorwegen verrassend veel te bieden. Heb je nog wat tijd over? Maak dan een mini-stedentrip naar Oslo!Belangrijkste bezienswaardigheden Oslo

De meeste bezienswaardigheden van Oslo liggen allemaal op loopafstand. Aan 1 à 2 dagen heb je genoeg om Oslo op je gemak te bekijken. In het centrum van de stad bevinden zich de belangrijkste musea, het koninklijk paleis, het parlement en de belangrijkste winkelstraten. Aan de haven ligt een 14e eeuw kasteel.

Karl Johans Gate

Karl Johans Gate is al meer dan 100 jaar de belangrijkste straat van Oslo. Een groot deel van de Gate is voetgangersgebied.

Slotttet - Het Koninklijk paleis

Het neoclassicistische Koninklijk Paleis werd tussen 1825 en 1848 gebouwd.

Stortinget - Het Noorse parlement

In het gele bakstenen gebouw zetelt het Noorse parlement. Het gebouw werd in 1866 in gebruik genomen.

Aker Brygge

De voormalige scheepswerf in het westen van het centrum is omgetoverd tot een levendige plaats aan het water met winkels en eetgelegenheden.


Oslofjord
Oslofjord

Oslofjord

De aankomst met de boot in Oslo brengt je meteen in vakantiestemming.


Ligging Oslo

De Noorse hoofdstad heeft een gunstige ligging. In de zomer kun je genieten langs het water van het Oslofjord en in de winter kun je skiën in de omringende bergen.
comments powered by Disqus


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!