Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

In de voetsporen van James Bond

  • Racen met speedboten op de Thames

    Racen met speedboten op de Thames

    In de voetsporen van James Bond

Londen door de ogen van 007

Londen is de thuisbasis van James Bond. De stad komt dan ook in bijna iedere film opnieuw grootscheeps in beeld. Enkele plekken in de stad die je vast wel zult herkennen zijn het hoofdkantoor van Universal Exports aan de Thames (Het gebouw van MI6 staat ter hoogte van Vauxhall Bridge) , Downing Street 10 (helaas als sinds jaren door een groot hek afgesloten), Canary Wharf en de Millenium dome.

Langs de Thames

Londen calling! De geheimagent reist naar de mooiste en meest exotische plaatsen van de wereld, maar vroeg of laat keert hij altijd weer terug naar zijn thuisbasis in Londen. Vele filmlocaties liggen langs de Thames dus tijdens een boottochtje of een wandeling langs deze rivier kun je al een aantal plekken zien.

MI6 hoofdkwartier

Wanneer je vanaf het London Eye reuzenrad langs de Thames loopt, kom je vanzelf bij een groot bunkerachtig kantoorgebouw. Je zult het enorme gebouw meteen herkennen als het hoofdkwartier van de geheime dienst MI6.

National Gallery

In de film Skyfall ontmoet James de nieuwe Q. Deze ontmoeting vindt plaats op een bankje in de National Gallery.

Old Royal Naval College

Pal aarde Thames in Greenwich ligt het Old Royal Naval College. In de Painted Hall, de grote eetzaal, is ook te zien in de film Skyfall.

Dukes Hotel

Auteur Ian Fleming zou zijn inspiratie voor Bond's favoriete drankje opgedaan hebben aan de bar van het Dukes Hotel. Ben je in de buurt, drink dan hier een martini, shaken not stirred.

Londen vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!