Venetië bezienswaardigheden

  • Het eiland van San Giorgio Maggiore, recht tegenover het San Marco plein

    Het eiland van San Giorgio Maggiore, recht tegenover het San Marco plein

    Venetië bezienswaardigheden

Romantische stedenreis Italië

Venetië. De beroemde stad aan het water. Beroemd vanwege haar prachtige kanalen, haar paleizen met alle historie en natuurlijk het carnaval. Wanneer je per boot in Venetië arriveert, kom je in veel gevallen aan bij het San Marcoplein. Je staat dan meteen midden in de stad. Aan dit beroemde plein staan ondermeer de beroemde San Marcokerk en het Dogenpaleis.

Duiven op het San Marco plein in Venetie
Duiven voeren op het wereldberoemde San Marco plein in Venetie

San Marco buurt

De San Marco buurt strekt zich uit van de Rialtobrug tot aan het beroemde San Marcoplein. In dit mooie en beroemde, maar tegelijkertijd ook zeer drukke en toeristische, stadsdeel vind je enkele van de mooiste bouwwerken van Venetië. Ook heb je een schitterend uitzicht over het water.

San Polo

San Polo is een compact stadsdeel en ligt aan het Canal Grande. Hier zijn winkels, markten, kerken en pleinen die bereikbaar zijn via een wirwar van kleine straatjes. Bezienswaardig zijn o.a. de Frari kerk en de palazzi aan het Canal Grande. Via de Rialtobrug over het Canal is de wijk vanuit San Marco bereikbaar.

Dorsoduro

Even voorbij het San Marcoplein, bij het Punta della Dogana in het zuidelijke deel van Venetië ligt de wijk Dorsoduro.

Giudecca en San Giorgio Maggiore

Het eiland Giudecca wordt door het brede en diepe Canale della Giudecca van de rest van de stad afgesneden. Recht tegenover het San Marco plein ligt het eilandje San Giorgio Maggiore.
Het Castello district is een bezoek waard tijdens een vakantie in Venetie in Italie
Het Castello district

Castello

Castello is het oudste gedeelte van Venetië. Dit deel van de stad werd al in de vijfde of zesde eeuw bewoond en is vernoemd naar een kasteel dat bescherming bood voor aanvallen vanuit zee.
Bezienswaardigheden zijn o.a.: Cathedrale di San Pietro, het Antico Arsenale met zijn teracotta muren en vierkante torens.
De mooie straatjes van Venetie in Italie
Winkelen

Santa Croce

Santa Croce in het noord-oosten van de stad is in de laatste 2 eeuwen drastisch veranderd. Het stadsdeel is vernoemd naar een kerk en klooster die hier tot begin 1800 stonden. De Piazzale Roma verbindt hier Venetië met het vasteland. Het is ook het enige stadsdeel van Venetië met autoverkeer.
Een kapitaal jacht in Venetie
Een superjachten voor de kade van Venetië

James Bond in Venetië

Geheimagent 007 is een vaste bezoeker van Venetië. De stad speelde al verschillende malen een belangrijke rol in zijn films: From Russia with love (met Sean Connery), Moonraker (met Roger Moore) en in het recenter Casino Royal (met Daniel Craig).

Bezienswaardigheden

Meer informatie

De Rialto Brug is de oudste en beroemdste brug van Venetie
De Rialto Brug is de oudste en beroemdste brug van Venetie

De bruggen van Venetië

Niet alleen de grachten in Venetië zijn beroemd, maar ook de bijbehorende bruggen. De oudste en bekendste is de Rialto brug over het Canal Grande, die San Polo met San Marco verbindt. De verbinding stamt (vermoedelijk) uit 1172 en was oorspronkelijk van hout, maar werd in 1557 door een stenen brug vervangen.

De brug der zuchten in Venetie, vlakbij het San Marco plein

Brug der Zuchten

De Ponte dei Sospiri verbindt het Dogenpaleis (Palazzo Ducale) met de naastgelegen gevangenis. De gevangenen zagen door de raampjes van de brug voor de laatste keer een sprankje daglicht, vandaar de naam. Beroemde gevangenen waren ondermeer Casanova en Galileo Galilei, beroemd geworden vanwege zijn theorie dat de zon het centrum van ons zonnestelsel was en niet de aarde. Destijds was dit een ketterse theorie.
Het Lido in Venetie in Italie

Het Lido

Lange tijd was het Lido slechts een stuk land voor de kust van Ventië. In de achtiende eeuw werden hier steigers en hutjes gebouwd zodat families hier in zee konden baden. Al snel groeide het Lido uit tot een exclusieve badplaats.

Hotels Venetië

In en rond Venetië is er en ruim aanbod van hotels in verschillende prijsklassen.
Hotels in Venetië »

Een korte geschiedenis

De geschiedenis van Venetië gaat terug tot het begin van het jaar 400 toen de eerste bewoners zich in de lagune vestigden.

Venetië in Las Vegas

In het Amerikaanse Las Vegas is Venetië nagebouwd in hotelvorm, compleet met grachten en gondels en ook is er tegenwoordig een soortgelijk Venetie hotel in de Chinese stad Macau.

Mooie hotels

Italie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners