Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Vakantie Toscane

  • De Dom van Pisa

    De Dom van Pisa

    Vakantie Toscane

Noord-Italië

Toscane is een van de mooiste streken in Noord-Italië.

De wereldberoemde scheve toren van Pisa
De wereldberoemde scheve toren van Pisa

Pisa: De stad van de scheve toren

Bij een bezoek aan Pisa ontkom je niet om een bezoek aan de beroemde scheve toren. De Torre Pendente ligt achter de grote Dom van Pisa (uit 1064). De toren, waarvan de bouw al in 1173 begon en in 1305 werd voltooid, staat op een onstabiele laag waardoor de toren in de loop van de eeuwen steeds schever is gaan staan. Na herstelwerkzaamheden staat de toren nu 'slechts' 4,12 meter uit het lood.
In het Museo Nazionale di San Matteo zijn Pisaanse en Florentijnse kunstschatten te zien.

Siena

Siena is misschien wel een van de fraaiste steden van Italië. Rondom de Piazza del Campo (dat in de Romeinse tijd een forum was) in het midden van de oude binnenstad liggen kleine Middeleeuwse straatjes. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn ondermeer de Romaans-Gotische Dom, het Pinacoteca Nazionale museum, de San Dominco kerk en het Fortezza Medicea.

Dom

Het interieur van de Domkerk is verfraaid met werken van ondermeer Donatello en Michelangelo. In een zijbeuk van het middenschip (die door een pestuitbraak in 1348 nooit is afgebouwd) is een museum over de kerk ondergebracht.

Palazzo Publico

Het gotische stadhuis van Siena wordt gemarkeerd door een 102 meter hoge klokkentoren, de Torre del Mangia. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad. Hoewel het Palazzo nog steeds dienst doet als stadhuis, zijn de meeste van de oude vertrekken te bezichtigen.

Italie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!