Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Genieten in München

München. De grootste stad in Zuid-DuitslandMünchen. De grootste stad in Zuid-Duitsland

Populairste reistijd: Oktober

Ieder najaar is München het toneel van de grootse Oktoberfesten. In de gezellige Biergarten kennen ze geen kleine glazen en dat is voor veel mensen een goede reden om juist dan naar Bayern af te reizen. Maar ook de rest van het jaar is München een leuke stad. De Marienplatz met het Rathaus is het centrum van deze Zuid-Duitse stad. Maar ook buiten het centrum zijn bezienswaardigheden zoals het Olympiapark van de Spelen in '72, het stadion van Bayern München, Schloss Nymphenburg en natuurlijk de BMW fabriek.München Top 10

De mooiste bezienswaardigheden

München is wereldberoemd vanwege 3 dingen: voetbalclub FC Bayern München, BMW en het jaarlijkse Oktoberfest. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken in deze fantastische Zuid-Duitse stad. Onze Top 10 met bezienswaardigheden en leuke dingen doen.

Marienplatz

Het Marienplatz is het centrum van München. Aan en rond het plein vind je verschillende bezienswaardigheden zoals het nieuwe Rathaus en verschillende kerken waaronder de bekende Frauenkirche met haar 2 torens met ronde koepels. Ook is hier het winkelgebied en zijn er cafés en restaurants.

Oktoberfest

Het Oktoberfest is inmiddels zo beroemd dat steeds meer steden, ook buiten Duitsland, soortgelijke feesten beginnen te organiseren. Maar voor het enige echte Oktoberfest zul je toch echt in oktober naar München moeten afreizen.

BMW fabriek

Autoliefhebbers hebben in München een verplichte pitstop: de Bayerische Motoren Werke-fabrieken. Je kan zowel BMW-Welt als het BMW museum bezoeken. Afgezien van oktober, is de BMW fabriek de populairste attractie van de stad!

Stadion FC Bayern München

Voetbal fans kunnen in München het stadion van FC Bayern München bezoeken.

Biergarten

Ga op een mooie zomeravond naar een van de gezellige Biergarten in de stad. Neem een pul, koop een worst en geniet van een gezellige Duitse avond.

Schloss Nymphenburg

Dit barokke paleis was de zomer residentie van de vroegere heersers van Beieren. Rondom de gebouwen ligt een enorme paleistuin.

Deutsches Museum

Het Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik is een van de grootste musea ter wereld op het gebied van wetenschap en techniek. Het museum ligt op het MUseuminsel, een eilandje in de rivier de Isar.

Olympiapark

In 1972 werden de Olympische Zomerspelen in München georganiseerd. Tijdens de Spelen werden elf atleten en officials van de Israëlische ploeg gegijzeld. De gijzeling eindigde in een bloedbad. Het Olympiapark met de Olympiahalle, de Olympic Tower en andere faciliteiten zijn er nog steeds. Het Olympiapark is een van de attracties van de stad.

Duitsland bezienswaardigheden
Duitsland Top 10
Hoofdstad Berlijn
Dresden citytrip
Leipzig stedentrip
Keulen
Winterberg
Hamburg beziens­waardigheden
Genieten in München
Zwarte Woud. Een korte vakantie
Frankfurt am Main

Musea München

München heeft een groot aantal leuke musea, variërend van kunst tot wetenschap en techniek. Voor kunst kun je terecht in de Glyptothek en de Alte / Neue / Moderne Pinakothek. Ben je meer geïnteresseerd in wetenschap en techniek, bezoek dan het BMW museum of het enorme Deutsches Museum.

Het hoofdstation van München
Het hoofdstation van München


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!