Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

München museum overzicht

  • De mooiste bolides zie je in BMW Welt en het BMW Museum in München

    De mooiste bolides zie je in BMW Welt en het BMW Museum in München

    München museum overzicht

Van BMW tot Kunst. Ook voor kinderen

München heeft een aantal geweldige musea, variërend van kunst tot auto's en wetenschap & techniek. Voor kunst kun je bijvoorbeeld terecht in de Glyptothek en de Alte / Neue / Moderne Pinakothek. Ben je meer geïnteresseerd in wetenschap en techniek, bezoek dan het BMW museum of het toonaangevende techniek museum, het Deutsches Museum.

BMW-Welt en BMW Museum

München is de thuisbasis van BMW, de Bayerische Motoren Werke. Liefhebbers van het Duitse automerk kunnen in de Beierse hoofdstad München zowel BMW-Welt als het naastgelegen BMW-Museum bezoeken. Ook kinderen zullen een bezoek geweldig vinden. Een pitstop in zowel BMW-Welt als het BMW-Museum is dan ook verplicht voor iedere autogek.

Deutsches Museum

Alles over Techniek en Wetenschap

Ben je geïnteresseerd in wetenschap en techniek? Dan zul je het Deutsches Museum in München zondermeer waarderen. Het Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik is een van de grootste musea ter wereld op het gebied van wetenschap en techniek. Een dag is eigenlijk te kort om de hele collectie te ontdekken. Het museum ligt op het Museuminsel, een eilandje in de rivier de Isar. Het museum is eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken.
Pinakothek der Moderne München
Pinakothek der Moderne in München

Kunstareal München

Het Kunstareal München is de museumbuurt van de Beierse hoofdstad. Je vindt hier verschillende musea waaronder:

Alte Pinakothek met Europese schilderkunst van de dertiende tot de achttiende eeuw.
Neue Pinakothek met Europese schilder- en beeldhouwkunst van de achttiende en negentiende eeuw.
De Pinakothek der Moderne bevat vier musea onder één dak. Afhankelijk van je interesse kun je hier terecht voor moderne kunst, design, architectuur of grafiek.
Glyptothek München met Griekse, Romeinse en Etruskische beeldhouwkunst.

Ohel Jakob Synagoge München
Ohel Jakob Synagoge München

Ohel Jakob Synagoge

De Ohel Jakob Synagoge is onderdeel van het nieuwe Joodse centrum aan het St.-Jakobs Platz, met museum.

Dachau

Dachau ligt zo'n 20 km ten noordwesten van München. Het was hier, aan de rand van München, waar in de jaren 30 van de vorige eeuw het eerste concentratiekamp van Hitler werd geopend. Het bleek het begin van een heel systeem. In het kamp werden op grote schaal mensen gemarteld en vermoord.
Sinds 1965 is er een monument en kun je de barakken, de cellen, de gaskamer en een tentoonstelling over alle verschrikkingen met eigen ogen zien.
Adres: Alte Römerstraße 75, 85221 Dachau

München museum overzicht op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Duitsland/Munchen vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!