Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hamburg stedentrip

Havenstad Hamburg. Aangename stad aan het water
Havenstad Hamburg. Aangename stad aan het water

Bezienswaardigheden Top 10

Havenstad Hamburg is de tweede stad van Duitsland. Het is een beetje ongepolijste stad, met grote verschillen tussen duur en luxe aan de ene kant en goedkoop en tweedehands aan de andere kant. En van historisch tot uiterst modern. Hierdoor is Hamburg een verrassende stad waar altijd iets te beleven is! Ook prettig is dat de stad nog niet zo bekend is bij toeristen van buiten Duitsland. Bezienswaardigheden zijn ondermeer de 16e eeuwse barokke St. Michaelis kerk. Vanaf de 120 meter hoge toren heb je uitzicht over de hele stad en haven. Uit dezelfde tijd stamt de beroemde vismarkt die nog steeds iedere zondag gehouden wordt. Winkelen kan in de Mönckebergstraße, Spitalerstrasse en de Neuer Wall.


(Advertentie)

(Advertentie)
Duitsland/Hamburg vakantie
Hamburg stedentrip
Hamburg Top 10
Altstadt en Neustadt
Hafencity & Speicherstadt
Elbphilharmonie
Miniatur Wunderland
Sankt Pauli
St. Georg
Altona & Ottensen
Langs de Elbe
Duitsland Steden Top 10
Atlantic Hotel Hamburg
Het Atlantic Hotel in Hamburg uit de James Bond film

James Bond in Hamburg

Het verhaal van de 007 film Tomorrow never dies speelt zich deels af in Hamburg. Het hotel waar James zijn oude vlam Paris Carver ontmoet, is het Atlantic Hotel Kempinski, An der Alster 72-79 op de oever van het Aussenalster meer in het centrum van Hamburg. Overigens zijn de scenes in het hotel opgenomen in Londen. De scene waar Bond de auto van Q krijgt overhandigd, is op Hamburg International Airport opgenomen. Daarentegen is de achtervolging met de BMW in de parkeergarage weer opgenomen in Londen.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!