Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hamburg stedentrip

Havenstad Hamburg. Aangename stad aan het water
Havenstad Hamburg. Aangename stad aan het water

Bezienswaardigheden Top 10

Havenstad Hamburg is de tweede stad van Duitsland en wordt ook wel het Berlijn van het Westen genoemd. Het is een beetje een ongepolijste stad want Hamburg kent grote verschillen tussen duur & luxe en goedkoop & tweedehands. Hetzelfde geldt voor architectuur: historisch tot uiterst modern. Hamburg is een hippe stad met een relaxte sfeer. Leuke bars en restaurants en vele verrassende winkels. Het is een stad waar altijd iets te beleven is! Een fijne bijkomstigheid is dat Hamburg nog niet zo bekend is bij toeristen van buiten Duitsland.


(Advertentie)

(Advertentie)
Duitsland/Hamburg vakantie
Hamburg stedentrip
Hamburg Top 10
Altstadt en Neustadt
Hafencity & Speicherstadt
Elbphilharmonie
Miniatur Wunderland
Sankt Pauli
St. Georg
Altona & Ottensen
Langs de Elbe
Duitsland Steden Top 10
(Advertentie)

Atlantic Hotel Hamburg
Het Atlantic Hotel in Hamburg uit de James Bond film

James Bond in Hamburg

Het verhaal van de 007 film Tomorrow never dies speelt zich deels af in Hamburg. Het hotel waar James zijn oude vlam Paris Carver ontmoet, is het Atlantic Hotel Kempinski, An der Alster 72-79 op de oever van het Aussenalster meer in het centrum van Hamburg. Overigens zijn de scenes in het hotel opgenomen in Londen. De scene waar Bond de auto van Q krijgt overhandigd, is op Hamburg International Airport opgenomen. Daarentegen is de achtervolging met de BMW in de parkeergarage weer opgenomen in Londen.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!