Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

München bezienswaardigheden

München. De grootste stad in Zuid-Duitsland. De 2 typische torens op de achtergrond zijn van de Frauenkirche, de grootste kathedraal van MünchenMünchen. De grootste stad in Zuid-Duitsland. De 2 typische torens op de achtergrond zijn van de Frauenkirche, de grootste kathedraal van München

Top 10 uitjes en leuke dingen doen

Ieder najaar is München het toneel van de grootse Oktoberfesten. In de gezellige Biergarten kennen ze geen kleine glazen en dat is voor veel mensen een goede reden om juist dan naar Bayern af te reizen. Maar ook de rest van het jaar is München een leuke stad en meer dan alleen Bier und Wurst. De Marienplatz met het Rathaus is het centrum van deze Zuid-Duitse stad. Maar ook buiten het centrum zijn bezienswaardigheden zoals het Olympiapark van de Spelen in '72, het stadion van Bayern München, Schloss Nymphenburg en natuurlijk de BMW fabriek.

(Advertentie)

München Top 10

De mooiste bezienswaardigheden

München is wereldberoemd vanwege 3 dingen: voetbalclub FC Bayern München, BMW en het jaarlijkse Oktoberfest. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken in deze fantastische Zuid-Duitse stad. Onze Top 10 met bezienswaardigheden en leuke dingen doen. Maar ga vooral ook zelf op ontdekkingstocht want een Top 10 doet München eigenlijk te kort. Ontdek vooral zelf wat München te bieden heeft!

Marienplatz

1.
Het Marienplatz is het centrum van München. Aan en rond het plein vind je verschillende bezienswaardigheden zoals het nieuwe Rathaus en verschillende kerken waaronder de bekende Frauenkirche met haar 2 torens met ronde koepels. Ook is hier het winkelgebied en zijn er cafés en restaurants.

Oktoberfest

2.
In lederhose of dirndl de hele avond aan lange tafels bier drinken en worst eten is populair. Het Oktoberfest is inmiddels zo beroemd dat steeds meer steden, ook buiten Duitsland, soortgelijke feesten beginnen te organiseren. Maar voor het enige echte traditionele Oktoberfest zul je toch echt in oktober naar München moeten afreizen.

BMW fabriek

3.
Autoliefhebbers hebben in München een verplichte pitstop: de Bayerische Motoren Werke-fabrieken. Je kan zowel BMW-Welt als het BMW museum bezoeken. Afgezien van oktober, is de BMW fabriek de populairste attractie van de stad!

Stadion FC Bayern München

4.
Voetbal fans kunnen in München het stadion van FC Bayern München bezoeken.

Biergarten

5.
Ga op een mooie zomeravond naar een van de gezellige Biergarten in de stad. Neem een pul, koop een worst en geniet van een gezellige Duitse avond.

Schloss Nymphenburg

6.
Dit barokke paleis was de zomer residentie van de vroegere heersers van Beieren. Rondom de gebouwen ligt een enorme paleistuin.

Bijzonder is de Galerie der Schoonheden. Hoewel hij op zijn 24e trouwde, hield de Beierse koning Ludwig I maar liefst 36 mooie vrouwen in zijn paleis. Van al zijn vrouwen liet hij een portret maken die in de Schönheitgalerie, een van de zalen van Schloss Nymphenburg, te zien zijn.
Het enorme slot ligt op 20 minuten met de tram vanaf het Centraal Station

Deutsches Museum

7.
Het Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik is een van de grootste musea ter wereld op het gebied van wetenschap en techniek. Het museum ligt op het Museuminsel, een eilandje in de rivier de Isar.

Olympiapark

8.
In 1972 werden de Olympische Zomerspelen in München georganiseerd. Tijdens de Spelen werden elf atleten en officials van de Israëlische ploeg gegijzeld. De gijzeling eindigde in een bloedbad. Het Olympiapark met de Olympiahalle, de Olympic Tower en andere faciliteiten zijn er nog steeds. Het Olympiapark is een van de attracties van de stad.

Voetafdruk van de duivel

9.
De voetstap in een van de vloertegels in de Frauenkirche, de grootste kerk van München, is volgens de legende van de duivel. Deze Teufelstritt bevindt zich bij de ingang. De voetafdruk heeft een staartje aan de hiel.
Volgens de overlevering was er in de 15de eeuw geen geld voor de kathedraal. De duivel bood zijn hulp aan op voorwaarde dat de kerk geen ramen zou krijgen. Toen de kerk gereed was liet architect Von Halsbach de kerk van binnen zien. De duivel zag vanaf zijn plek geen ramen, totdat hij naar voren stapte. Boos om het bedrog stampte de duivel op de vloer en liet zijn afdruk achter. Overigens is betegel van de 20e eeuwse restauratie, maar dat maakt het verhaal niet minder leuk.

Eisbachwelle: Surfen in München

10.
De Eisbach is een kunstmatige rivier door de Englischer Garten, het grootste park van München. Surfers hebben hier met planken kunstmatige golven gemaakt. De stroming maakt een permanente golf om op te surfen. Hoewel het water zelfs in de zomer nog ijskoud is, weerhoudt het de surfers er niet van om het water in te gaan. Ook voor toeschouwers is het een mooi gezicht! Zit je in de metro, kijk dan niet vreemd op wanneer iemand in de winter met een surfplank instapt: eindbestemming Eisbachwelle!
Englischer Garten: neem de U-Bahn naar Lehel. De surfspot ligt bij een brug in het park, vlakbij het Haus der Kunst. Er zijn drie golven met uiteenlopende moeilijkheidsgraad

(Advertentie)


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Duitsland/Munchen bezienswaardigheden
München bezienswaardigheden
(Advertentie)

Musea München

München heeft een groot aantal leuke musea, variërend van kunst tot wetenschap en techniek. Voor kunst kun je terecht in de Glyptothek en de Alte / Neue / Moderne Pinakothek. Ben je meer geïnteresseerd in wetenschap en techniek, bezoek dan het BMW museum of het enorme Deutsches Museum.

Het hoofdstation van München
Het hoofdstation van München

Het eerste Oktoberfest

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden. Het was het bruiloftsfeest van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk von Beieren. Brouwerijen mochten op het feest hun eigen tent opzetten en bier en eten verkopen. Het feest was zo succesvol dat het een jaarlijkse traditie werd.
Nog steeds heeft iedere brouwerij haar eigen tent en de intocht van de brouwerijen is ieder jaar opnieuw een hele happening. In de 14 biertenten passen zo'n 71.000 bezoekers.

Oktoberfest weetjes:
In een volle bierpul passen 5 Nederlandse pijpjes bier en weegt 2 kilo. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5%. De strik in het schort van de dames zou de relatiestatus verraden. Link: single, rechts: bezet, achter: weduwe, voor: maagd.

5 bijzondere Biergartens

Er zijn meer dan 100 Biergartens in München. Een kleine greep uit het aanbod:

Grootste: Hirschgarten
Met maar liefst 8.000 zitplaatsen is Hirschgarten de grootste Biergarten van München. Elektrische karretjes halen de lege glazen op.

Drukste: Viktualienmarkt
Niet de grootste, maar wel de drukste: Viktualienmarkt.

Beroemdste? Chinesischer Turm
Deze Biergarten ligt onder de karakteristieke Chinesischer Turm in de Englischer Garten.

Lekker toeristisch: Hofbäuhaus
Biergarten onder de bomen.

Mooiste: Seehaus
Idyllisch gelegen aan een meertje in de Englischer Garten.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!